Pølsegrateng med grønnsaker

Enkel og god pølsegrateng med grønnsaker, makaroni og ost på toppen. En barnevennlige hverdagsrett som metter mange.
Pølsegrateng med grønnsaker

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
  2. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til og smak til med salt og pepper.
  3. Kutt pølser i skiver og stek dem raskt i smør sammen med kuttet paprika, løk og vårløk.
  4. Kok makaronien etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og vend de inn i den hvite sausen sammen med pølseblandingen og halvparten av osten.
  5. Ha alt i en ildfast form og over resten av osten.
  6. Stek formen i ovnen på 200 grader til osten er gyllen. Dette tar ca 15 minutter. Server gjerne pølsegratengen med en frisk grønn salat, grovt brød og en salsa til.