Pølsegrateng med grønnsaker

Enkel og god pølsegrateng med grønnsaker, makaroni og ost på toppen. En barnevennlig hverdagsrett som metter mange.
Pølsegrateng med grønnsaker

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader og kok makaronien etter anvisning på pakken.
  2. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
  3. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til og smak til med salt og pepper.
  4. Kutt pølser i skiver og stek dem raskt i smør sammen med kuttet paprika, løk og vårløk.
  5. Vend kokt makaroni inn i den hvite sausen sammen med pølseblandingen og halvparten av osten.
  6. Ha alt i en ildfast form og over resten av osten.
  7. Stek formen i ovnen på 200 grader til osten er gyllen. Dette tar ca 15 minutter. Server gjerne pølsegratengen med en frisk grønn salat, grovt brød og en salsa til.
Ha alt i en ildfast form og over resten av osten.