Hjemmelaget burger med bacon, cheddarost og rødløk

Angusburger med bacon, cheddar, Apple Wood smoked Jæren Smak bacon, rødløksmarmelade, ruccola og chipotlemajones. Oppskrift på klassisk hjemmelaget hamburger med ost og bacon!
Hjemmelaget burger med bacon, cheddarost og rødløk

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Lag løkmarmelade. Kutt løken i terninger eller skiver. Varm oljen i en kjele, tilsett løken og fres den blank og bløt. Tilsett øvrige ingredienser og la løken småkoke på middels varme i 15–20 minutter, eller til den har marmeladekonsistens. Smak til med salt og pepper.
  2. Ha litt vann på en fjøl og form burgere. Når du lager burgere, er det viktig å ikke jobbe for mye med kjøttdeigen. Da bevares strukturen i kjøttet og den naturlige fordelingen av kjøtt, fett og luft, og du unngår kompakte burgere. Krydre burgerene på stekeflaten.
  3. Stek eller grill burgerne ett til to minutter på hver side på høy varme. Etterstek på lav varme med lokk, så blir de ekstra saftige.
  4. Server med briochebrød, grønn salat, tomatskiver, chilimajones, cheddarost, bacon og løkmarmelade. Topp gjerne det hele med sylteagurk og server ovnsstekte poteter til.