Hjemmelaget burger med bacon, cheddarost og rødløk

Hjemmelaget burger med bacon, cheddarost og rødløk

Ingredienser

6-8 stk brioche

1,3 dl vann
1 ts tørrgjær
1,5 ss melk
1 ss brun farin
225 g tipo 00 pizzamel
0,5 ts salt
2 ss smør
1 stk egg
sesamfrø

Løkmarmelade

1,5 stk løk
2 ss olje
1,5 ss akasie honning
2 ss sherryeddik
salt
pepper

Chilimajones

3 stk eggeplommer
1 ss hvitvinseddik
5 dl matolje
1 ss worchestershiresaus
1 ts dijonsennep
1 ts chilipulver
2 ss grillet paprika
0,5 stk rød chili
salt
pepper

4 stk burgere

600 g kjøttdeig
4 skiver cheddar
4 skiver bacon
salt
pepper

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Angusburger med bacon, cheddar, Apple Wood smoked Jæren Smak bacon, rødløksmarmelade, ruccola og chipotlemajones. Oppskrift på klassisk hjemmelaget hamburger med ost og bacon!

  1. Start med brioche da disse tar lengst tid.
  2. Bland vann, gjær, melk og sukker i en bolle. La det stå å hvile i 5 minutter. Ha salt og mel i en annen bolle, tilsett smøret og smuldre det godt sammen. Lag en grop i midten av bollen med mel og smørblandingen, tilsett væsken og eggene i denne gropa. Bland sammen med hendene til en lett klissete deig, ha litt mel på en bakebenk og tipp deigen over på melet.
  3. Elt deigen i ca 10 minutter, den vil være litt klissete, men ikke fall for fristelsen å tilsette mer mel. Deigen er klar når den er myk og litt elastisk. Ha den i en oljet bolle og dekk med plastfilm, la heve til ca dobbel størrelse. Slå luften ut av deigen, tilsett evt litt mel så den ikke blir klissete, men pass på å ikke ta for mye.
  4. Del deigen i 6 - 8 emner og legg dem på et bakebrett med bakepapir. Ha litt olje på et ark plastfilm og legg dette løst over, mens brødene får heve i ca 1 time, til dobbel størrelse.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle med ett sammenpisket egg og dryss på sesamfrø, stekes i ovnen på nederste rille i ca 20 min.
  6. Kutt løken i terninger eller skiver. Varm oljen i en kjele, tilsett løken og fres den blank og bløt. Tilsett øvrige ingredienser og la løken småkoke på middels varme i 15–20 minutter, eller til den har marmeladekonsistens. Smak til med salt og pepper.
  7. Når du skal lage chilimajones er det en fordel om alle ingrediensene er romtempererte. Pisk eggeplommer og eddik, spe med matoljen i en tynn stråle mens du hele tiden pisker. Smak til med salt, pepper, worchestshiresaus og dijonsennep.
  8. Tilsett, chillipulver, frisk chilli, grillet paprika, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper, og juster evt syren med litt mer eddik.
  9. Når du lager burgere, ikke jobb for mye med kjøttdeigen. Da bevares strukturen i kjøttet og den naturlige fordelingen av kjøtt, fett og luft, og du unngår kompakte burgere. Krydre heller burgeren på stekeflaten enn i selve deigen. Ha litt vann på fjøla når du former burgeren så ikke deigen kleber seg.
  10. Stek eller grill burgerne ett til to minutter på hver side på høy varme. Etterstek så på lav varme med lokk, så blir de ekstra saftige.