5 spennende tips til hverdagsfrokosten
Dagens første måltid er ofte det som setter oss i gang og gjør oss klare for skole- eller arbeidsdagen. Det er ikke alltid man har god tid til frokosten, men det betyr ikke at man må gå uten å spise.
1. Smakfull havregrøt
Havregrøt er en god klassiker som holder deg mett lenge, og gir en god start på dagen! Det er så enkelt som å la havregryn småkoke med melk i noen få minutter til du har fått passe konsistens.
Enkel kjøleskapsgrøt
Vil du gjøre det enda raskere kan du ha havregryn, kjerner og frø i en skål med melk eller vann kvelden før, og la denne stå i kjøleskapet over natten. Da får du kjøleskapsgrøt som er klar til å spises.
Du kan også helle kokende vann over havregryn før du går i dusjen, så er grøten klar når dusjen er over, eller du kan spise havregryn kalde med melk og syltetøy.
Få det du trenger levert hjem:
2. Kjapp frokost med cottage cheese, kesam eller yoghurt
En annen enkel frokostvariant er muesli eller sprø granola toppet med cottage cheese, kesam eller yoghurt.
Her finnes mange ulike smaker å velge mellom, velg gjerne en med lavere fettprosent for en litt sunnere frokost. Nøtter og kuttet frukt passer også veldig godt her!
3. Gjør brødskivene spennende
De fleste av oss ender ofte med det samme pålegget på brødskiven hver dag - da er det ikke rart man går lei!
Prøv å tenke nytt - hvorfor ikke prøve kalkunpålegg istedenfor kokt skinke, eller å bytte ut smør med avokado eller grønn pesto.
Du kan også friske opp brødskiven med en en sprø salat under pålegget, og toppe med gode grønnsaker som tomat, paprika og agurk.
Prøv noe nytt:
4. Omelett eller eggerøre
Omelett og eggerøre er frokostfavoritter i helgen! Lag gjerne en stor porsjon søndag, så har du til mandag morgen og, den kan spises kald.
Slik lykkes du med omelett
Når du lager omelett er det lurt å ikke bruke for høy varme, la den heller stå å godgjøre seg litt.
- Finhakk noen gode grønnsaker som vårløk, tomat, paprika, squash eller spinat, og stek dem i pannen et par minutter før du heller over eggene.
- Lager du en tynn omelett, kan du ha over revet ost, skinke i små biter og litt finhakket paprika før du bretter omeletten i to og steker videre til osten har smeltet
Spises alene eller med et par gode, grove brødsiver ved siden av.
Flere oppskrifter på omelett og eggerøre:
5, Grove frokostpannekaker
Har du litt bedre tid en morgen, kan du lage frokostpannekaker. Hvis du vil lage grovere type, velg sammalt mel og bland 50/50 med siktet mel. Du kan også bruke havregryn.
Grunnoppskrift pannekaker:
- 150 g mel
- 3 egg
- 2 dl melk
- 1,5 ts bakepulver
Pisk kjapt sammen, la svelle i 10 minutter og stek små pannekaker i litt smør i en medium varm stekepanne.
Lag bananpannekaker
Dersom du har overmodne bananer du ikke får brukt, kan du bruke dem i bananpannekaker! Disse er barnas favoritt til frokost og kveldsmat!