Romantiske retter som setter stemningen

Romantiske retter som setter stemningen

Skal du overraske kjæresten med en romantisk middag? Inviter til en stemningsfull date med nydelig mat. Vi gir deg våre romantiske retter og middagstips.

Hva lager man egentlig når man skal ha litt ekstra romantikk i en ellers travel hverdag? Dette er rettene som passer perfekt når du vil sette litt ekstra pris på din kjære.

Frokost på sengen

Hva er vel koseligere enn å få frokost på sengen på Valentines Day? Har du egg, brød fra i går og en pepperkakeform lager du raskt og enkelt denne romantiske frokosten mens kaffen koker.

Hadde du sett for deg noe søtere som dagens første måltid, kan vi anbefale amerikanske pannekaker med friske bær eller geitost.

Lyst på litt spenstige farger? Prøv med konditorfarge i røra, eller lag lekre regnbuepannekaker med fruktpurè!

Topp luftige pannekaker med bær og sirup. Nam! Topp luftige pannekaker med bær og sirup. Nam!

Romantiske middager

Velg gjerne lette retter, som lyst kjøtt eller fisk og skalldyr. I februar er også mange skalldyr er på sitt aller beste!

Kjærlighetsfisken skrei

Skreisesongen starter offisielt 14. februar. På grunn av datoen har den fått tilnavnet ”kjærlighetsfisken”, og det er jo grunn nok i seg selv til å servere skrei synes vi!

Spennende skalldyr

Når det kommer til romantisk mat troner østers høyt på listen. Noen synes de kjennes litt rare i munnen, men de er til gjengjeld kjent for å være et afrodisiakum og smaker herlig av frisk sjø. Kanskje ikke rart østers har blitt svært populær på Valentinsdagen.

Slik åpnes og tilberedes østers

Slik åpnes og tilberedes østers

Friske østers er en eksklusiv delikatesse og her finner du alt du trenger å vite om østers. Å åpne østers er lettere enn man tror!


Har du lyst til å prøve noe litt annet enn østers, er både hummer og krabbe godt og enkelt. Hummer kan du bruke i alt fra hummersuppe til gratinert hummer eller hummersalat - alt etter hva du ønsker

Krabbeklør med urtesmør er også en enkel måte å servere et nydelig måltid på.

Klassisk indrefilet er en sikker vinner på valentinsdaten. Klassisk indrefilet er en sikker vinner på valentinsdaten.

Smakfull biff

Selv om fisk og skalldyr er veldig godt, går ofte veien til drømmemannens hjerte via en real biff. Indrefilet er utrolig mørt kjøtt som egner seg godt til anledninger som denne.

Ønsker du å prøve andre stykningsdeler kan du prøve en saftig culotte av Angus, eller hva med en smakfull flank steak?

Det beste tilbehøret til biff

Det beste tilbehøret til biff

En saftig biff er som skapt for helg. Ta deg litt ekstra tid til å tilberede og sette sammen en god rett, så har du nydelig helgemat som gjør at kvelden varer.

Romantiske desserter

Dessert er et must på valentines day, og spesielt sjokolade i ulike former har rykte på seg for å være riktig så romantisk.

Vi anbefaler denne fløyelsmyke sjokoladedesserten:

Om du ikke har så lyst til å servere sjokolade, vil en fløyelsmyk panna cotta eller crème brûlée være vel så godt. Disse kan du også kjøpe ferdig om du ikke har tid til å lage selv.


En god, saftig kake er også en sikker vinner. Her kan du lage søte muffins, en spennende sjokoladekake med lakris eller en romantisk hjertekake med jorbær.

Ikke tid til å bake? Kjøp ferdig og få levert hjem:

Romantisk kveld med ostefat og godt tilbehør

Romantisk kveld med ostefat og godt tilbehør

Et ostefat er sosial mat som gjør at man sitter lenge og koser seg. Fine samtaler og gode smaker setter rammene for en romantisk date. Ost og annen fingermat er perfekt til stevnemøter – da kan du mate både deg selv og den andre.

Hvis du ønsker en litt enklere, men fortsatt romantisk aften så kan et deilig ostefat være løsningen. 

Fingermat er fint til Valentines Day fordi det er sosial mat som man kan kose seg med lenge. Du kan også velge blant et stort utvalg milde eller skarpe oster, med tilbehør som frukt, nøtter, honning, bær og god vin eller øl til.