Romantiske retter som setter stemningen

Romantiske retter som setter stemningen

Skal du overraske kjæresten med en romantisk middag? Inviter til en stemningsfull date med nydelig mat. Vi gir deg våre romantiske retter og middagstips.

Hva lager man egentlig når man skal ha litt ekstra romantikk i en ellers travel hverdag? Dette er rettene som passer perfekt når du vil sette litt ekstra pris på din kjære.

Frokost på sengen

Hva er vel koseligere enn å få frokost på sengen på Valentines Day? Har du egg, brød fra i går og en pepperkakeform lager du raskt og enkelt denne romantiske frokosten mens kaffen koker.

Hadde du sett for deg noe søtere som dagens første måltid, kan vi anbefale amerikanske pannekaker med friske bær eller geitost.

Lyst på litt spenstige farger på pannekakene? Prøv med konditorfarge i røren, eller lag lekre regnbuepannekaker med fruktpuré!

Belgiske vafler med friske bær, arme riddere eller en velsmakende frokostbowl med yoghurt toppet med frisk frukt er også en god frokost på kjærlighetens dag. 

Romantiske middager

Velg gjerne lette retter, som lyst kjøtt eller fisk og skalldyr. I februar er også mange skalldyr er på sitt aller beste!

Kjærlighetsfisken skrei

Skreisesongen starter offisielt 14. februar. På grunn av datoen har den fått tilnavnet ”kjærlighetsfisken”, og det er jo grunn nok i seg selv til å servere skrei synes vi!

Spennende skalldyr

Når det kommer til romantisk mat troner østers høyt på listen. Noen synes de kjennes litt rare i munnen, men de er til gjengjeld kjent for å være et afrodisiakum og smaker herlig av frisk sjø. Kanskje ikke rart østers har blitt svært populær på Valentinsdagen.

Slik åpnes og tilberedes østers

Slik åpnes og tilberedes østers

Friske østers er en eksklusiv delikatesse og her finner du alt du trenger å vite om østers. Å åpne østers er lettere enn man tror!

Har du lyst til å prøve noe litt annet enn østers, er både hummer og krabbe godt og enkelt. Hummer kan du bruke i alt fra hummersuppe til gratinert hummer eller hummersalat - alt etter hva du ønsker

Krabbeklør med urtesmør er også en enkel måte å servere et nydelig måltid på.

Skalldyr er populært å servere på romantiske kvelder. Gjør det enkelt med østers, krabbeskjell eller dampede blåskjell - eller hva med et lite skalldyrfat for to? Skalldyr er populært å servere på romantiske kvelder. Gjør det enkelt med østers, krabbeskjell eller dampede blåskjell - eller hva med et lite skalldyrfat for to?

Smakfull biff

Selv om fisk og skalldyr er veldig godt, går ofte veien til drømmemannens hjerte via en real biff. Indrefilet er utrolig mørt kjøtt som egner seg godt til anledninger som denne.

Ønsker du å prøve andre stykningsdeler kan du prøve en saftig culotte av Angus, eller hva med en smakfull flank steak?

Slik steker du biff

Slik steker du biff

Biff er populær helgemat, men det er viktig å steke den riktig for at den skal bli saftig og ikke tørr. Vi gir deg de gode tipsene, slik at du kan overraske med en deilig biffmiddag.

Ostefat og tapas for to

Fingermat er fint til Valentines Day. Det er sosial mat man kan kose seg med lenge. Ostefat eller tapas er perfekte retter som er enkle å servere til to. Her kan slå seg løs med spennende oster og eksklusive råvarer, eller hverdagsfavorittene. Kun fantasien setter grenser! 

Litt god drikke som vin, øl eller fruktmost setter stemningen og prikken over i-en på en romantisk middag. 

Husk godt tilbehør til ostefatet. God kjeks, frisk frukt og marmelade er klassikere som passer til de fleste oster. Husk godt tilbehør til ostefatet. God kjeks, frisk frukt og marmelade er klassikere som passer til de fleste oster.

Romantiske desserter

Dessert er et must på valentines day, og spesielt sjokolade i ulike former har rykte på seg for å være riktig så romantisk.

Om du ikke har så lyst til å servere sjokolade, vil en fløyelsmyk panna cotta eller crème brûlée være vel så godt. Disse kan du også kjøpe ferdig om du ikke har tid til å lage selv.

Lag en lekker kake

En god, saftig kake er også en sikker vinner. Her kan du lage søte muffins, en spennende sjokoladekake med lakris eller en romantisk hjertekake med jorbær.

Om du bare lager kake til deg og din kjære, kan du også lage porsjonskaker som minipavlova eller kanskje en liten, hjerteformet bløtkake? 

Ikke tid til å bake? Kjøp ferdig og få levert hjem: