Slik bruker du dadler
Dadler har blitt dyrket i over 8000 år, og er en av de eldste fruktene vi har. Den er omtalt i både bibelen og koranen, og ble ofte brukt som energikilde for reisende i ørkenen på grunn av sitt høye sukker- og næringsinnhold.
Den søte, klebrige frukten er kanskje mest kjent som en populær julesnacks i Norge, men daddelen kan brukes i alt fra middagsretter og desserter til naturlig søtning som et alternativ til sukker.
- Smak: Meget søt og intens
- Oppbevaring: I kjøleskap (0-2º)
- Sesong: Hovedsesongen er fra mars til oktober
Dadler har god holdbarhet ved riktig oppbevaring, og kan fint puttes i fryseren og tines opp uten av kvalitet eller smak blir dårligere.
Få dadler levert hjem:
Slik lages dadler
Daddel er en kulturplante, altså en plante som dyrkes eller plantes. Daddelen kommer opprinnelig fra India, men i dag blir det dyrket mest dadler i Midtøsten og Nord-Afrika. Frukten vokser på palmer, og dadlene henger under palmebladene i store klaser. Hver klase kan inneholde så mye som 2000 dadler!
Dadlene høstes inn når de er modne og selges enten ferske eller tørkede.
Er dadler sunt?
Dadler har et høyt naturlig sukkerinnhold, og brukes derfor ofte som et naturlig søtningsmiddel. Men frukten inneholder samtidig mange viktige næringsstoffer.
Dadler svært rike på kostfiber, noe som kan hjelpe på fordøyelsen ved å bidra til bedre tarmfunksjon. I tillegg har dadler et høyt innhold av kalium, et mineral som er viktig for å opprettholde normal muskelfunksjon og stabilt blodtrykk. Dadler inneholder også sporstoffet kobber, som kroppen trenger for å opprettholde normale energinivåer og støtte immunforsvaret.
Dadler kan derfor være et næringsrikt valg fremfor mye annen snacks og godteri.