Fristende kaker og desserter med epler Se video

Fristende kaker og desserter med epler

Epler er gode på egenhånd, men spesielt gode i bakst og desserter. Her er noen søte fristelser du kan lage med eplene du har i hagen.

Har du epler i hagen eller kanskje bare lyst til å lage noe godt med epler? Vi har samlet våre beste oppskrifter.

Emblem
Har du epler som holder på å bli dårlige kan du helt fint bruke disse i desserter og bakst. Det er viktig at du ikke bruker epler som har brune flekker eller er råtne, da disse kan inneholde giftstoffer.
Epledagen 26. september - feire dagen med norske epler

Epledagen 26. september - feire dagen med norske epler

26. september er det eplenes festdag! Feire epledagen med norske epler i søte desserter, eller bare på egenhånd. De fristende og saftige eplene fortjener å feires!

Klassisk eplekake

Eplekake er en gammel klassiker vi aldri går lei av. En saftig kake med ekte vanilje, brunt sukker og mye epler. 

Kaken kan lages i rund form eller dobles for langpanne. Server gjerne med vaniljesaus, iskrem eller pisket krem.

Tilslørte bondepiker med hjemmelaget eplemos

Denne friske og søte desserten er en perfekt avslutning på ethvert måltid.

Å lage eplemos selv er også mye enklere enn du tror, og den gjør seg nærmest selv.  Tilsett gjerne en vaniljestang og litt kanel for ekstra god smak. 

Har eplene rødt eller rosa fruktkjøtt, vil eplemosen få en delikat rosafarge. Du kan også farge eplemosen ved å koke den inn med litt rødt skall.

Eplekake med vaniljekrem 

En saftig vri på den klassiske eplekaken. Fylt med deilig vaniljekrem, eplebiter og kanel er dette en kake som både store og små vil elske.

Perfekt tilbehør til epledesserten

Det gode tilbehøret setter ofte prikken over i-en i bakst og desserter. Har du tid kan du lage din egen vaniljekrem, pisket krem, eplemos eller hjemmelaget iskrem som passer godt som tilbehør eller ingrediens i eplekaker og dessert.

Prøv en av disse oppskriftene:

Ikke tid til å lage? Vi har alt du trenger:

Dette er de norske eplesortene

Dette er de norske eplesortene

Det finnes mange forskjellige sorter epler, og hver eneste sort har unik konsistens, smak, syrlighet og sødme. Her er en oversikt over de vanligste sortene du finner i sesong!

Enkle eplemuffins med vaniljekrem

Hvis du ikke trenger en hel eplekake, er disse eplemuffinsene en perfekte. Innbakte eplebiter og vaniljekrem gjør muffinsene ekstra saftige.

En perfekt liten søtsak når eplene er på sitt beste! Topp dem gjerne med mandelflak og perlesukker.

Bakte epler med iskrem

Epler blir veldig søte og gode når de varmes opp og tilberedes, og bakte epler passer godt til iskrem. Server sesongens epler med din favorittiskrem for en enkel og smakfull dessert.

Klassisk eplepai

Eplepai, en typisk amerikansk pai som også er populær her til lands. Servert lun med iskrem eller pisket krem er dette også en klassiker som aldri går av moten.

Du kan lage paien både med og uten pailokk.

Flamberte epler til dessert

Lag en dessert som imponerer gjestene! Å flambere epler er ikke så krevende å få til, men det er lurt å huske på at man lager mat med flammer, og det krever fullt fokus.

Har du husket epler?