Lag noe godt med epler

Lag noe godt med epler

Epler kommer i mange varianter og kan brukes til så mangt - her er det kun fantasien som setter grenser! Les om de ulike eplesortene her og få søte tips til hva du kan lage med søte, sprø og smakfulle epler.

Sesongens beste epler levert rett hjem

Bakst med epler

Epler passer utmerket i bakst, paier, terter og kaker, og eplebitene blir møre og veldig søte når de varmes opp. I tillegg gjør de baksten mer saftig og smakfull, noe som gjør at epler er en veldig populær frukt i søt bakst.

Emblem
Eplekaker og annen bakst er perfekt å servere nybakte og lune - gjerne med stivpisket krem eller vaniljeis.

Lag selv eller kjøp ferdig

Søte desserter med epler

Epler er ikke bare godt i bakst og pai. De kan også spille hovedrollen i en rekke desserter. Prøv alt fra klassikeren tilstørte bondepiker til kandiserte epler. 

Emblem
Epler bør oppbevares i kjøleskap, men kan også ligge i romtemperatur– da kommer de gode smakene ekstra godt frem.

Prøv epler til middagen

Epler hører også hjemme i en rekke middagsretter og kler mange smaker. Spesielt svin, viltkjøtt, storfe og kylling smaker godt med ulikt epletilbehør. Server kylling med eplesirup, lammekjøtt med sellerirot- og eplepuré eller server ovnsbakte frukt og grønnsaker til svinekotelettene. 

Lokalmat med epler

Vi har mange epletrær i Norge, og mye brukes til lokalt produsert juice, eplemost, syltetøy, mos og andre spennende epleprodukter. Dette er noen av ildsjelene som foredler epler til fantastiske produkter, og du får kjøpt dem i utvalgte MENY-butikker.

Eksklusiv og smakfull eplejuice fra lokale produsenter