Grønnere tilbehør til middagen i en fei

Grønnere tilbehør til middagen i en fei

Ferdige grønnsaksblandinger gjør det enklere å spise grønnere i en hektisk hverdag. Hva med en god salat, blomkålris eller ferdigkuttede grønnsaksmikser? Her er våre beste tips til enkelt og raskt tilbehør.

En travel hverdag gjør at mange har behov for raske, enkle middagsløsninger. Når middagen skal på bordet i en fei, er det fort gjort at grønnsakene blir nedprioritert. 

Raskt og enkelt med ferdige grønnsaksblandinger

I grønnsakshyllene finner du alt fra ferdigkuttede, friske grønnsaker, ferdigblandede salatmikser til enhver anledning, vaskede salater og tilbehør som kun trenger å varmes.

Det meste av jobben er allerede gjort, slik at det er enkelt å spise nok grønnsaker i en hektisk hverdag. 

I tillegg kan du velge blant en rekke ulike nøttetyper, tørket frukt og frø som enkelt kan strøs i salat, supper eller annet tilbehør.

Salater og godt tilbehør

Prøv et grønnere alternativ til pasta og ris

Noe nytt i grønnsakshyllene er forskjellige typer grønnsaksris. Prøv blomkålris eller grønnsaksris med en blanding av brokkoli, gulrot og pastinakk. Perfekt til raske middager som også smaker supergodt!

“Risen” er små grønnsaksbiter som kan varmes i pannen med krydder og urter, eller bare spises akkurat som den er.

Dette er fine alternativer til pasta og hvit ris, og kan også brukes som tilskudd i pizzabunner og ferdigretter for å øke grønnsaksinnholdet i maten ytterligere.

Bruker alle grønnsakene

Ferdigkuttede og ferdiglagde grønnsaksblandinger fra Grønn&Frisk blir laget av alle typer grønnsaker, også de som er rare eller store, og dermed vanskelige å selge i sin opprinnelige form.

I stedet blir de foredlet og forvandlet til spennende nye produkter. 

Bruker restråvarer

Å benytte så mye som mulig av råvarene - som for eksempel brokkolistilker og blomkålblader - er bra for både kroppen og kloden. Disse restråvarene er akkurat like friske og gode, og fortjener å bli brukt.

Hvorfor plast som emballasje?

Frukt og grønt er ferskvarer, og derfor pakkes produktene i et beskyttet miljø og i spesialposer som puster. Det bidrar til at innholdet holder seg lengre.

Når grønnsaksblandingene holder seg lenger, betyr det at du fremdeles kan spise den opp selv om du kanskje glemte å ha den til middag i går... eller i forrige uke. 

Hvorfor så mye plast som emballasje?

Hvorfor så mye plast som emballasje?

Mange lurer på hvorfor så mye frukt og grønt er pakket i plast. Kan vi ikke ha løsvekt eller papir? Her får du svarene. Les også om vårt arbeid med å kutte plast.