Sellerirot på 4 måter

Sellerirot på 4 måter

Du har kanskje hørt om sellerirot, men vet du egentlig hvordan du bruker den? Lær mer om selleriroten, hvordan den smaker og få inspirasjon til middagen.

Rotgrønnsaken sellerirot har vært en del av norsk husmannskost i lang tid og er uunnværlig i norske klassikere som lapskaus, supper og frikassé. Se våre beste oppskrifter med sellerirot!

Sellerirot fås i alle MENY-butikker og nettbutikken

Slik tilbereder du sellerirot

  1. Skjær av toppen og skrell selleriroten med en rotskreller.
  2. Den grønne toppen gir god smak i kraft, og bladene kan hakkes til en gryterett eller suppe.
  3. Deretter, avhengig av hva du skal bruke selleriroten til, skjærer du den i skiver eller terninger som passer ditt bruk.

Sellerirot kan både stekes, kokes eller rives. Den egner seg godt i kjøttgryter, frikasséer, som puré og i supper.

Her er 4 populære oppskrifter med sellerirot: 

1. Lag sellerirotpuré

Lag en deilig, myk puré av sellerirot. Perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Denne oppskriften kan også brukes til persillerot og pastinakk.

Lite tid? Kjøp vår ferdige sellerirotmos

2. Ovnsbakt sellerirot

Du visste kanskje at du kan bytte ut poteten med søtpoteten, men visste du at du også kan bake sellerirot? Selleriroten er full av gode smaker, og denne saltbakte varianten fremhever disse.

3. Suppe av sellerirot

Sellerirot egner seg svært godt i en kremet suppe, gjerne toppet med sprøstekt bacon og fritert persillerot. Dette er en perfekte høstmiddagen!

4. Potet- og sellerigrateng

Prøv en ny og spennende vri på den klassiske potetgratengen. Sellerirot setter smak på gratengen, og passer godt som tilbehør til kjøtt og fisk.

Emblem
Visste du at sellerirot og stangselleri er to helt forskjellige planter? Sellerirot er altså ikke roten til stangselleri.