De 5 beste tipsene til brunsj i julen

De 5 beste tipsene til brunsj i julen

Lange, rolige julefrokoster som sakte går over i både brunsj og lunsj, er et absolutt høydepunkt i julen. Vi gir deg gode tips og oppskrifter til en smakfull brunsj!

Endelig har man tid til å sette seg ned sammen med venner og familie og kose seg i hverandres selskap, uten å forholde seg til den ellers travle hverdagen.

Kjøkkenbordet bugner over av alt du kan tenke deg, som nybakt brød, eggerøre, laks, sild, ribbesylte, oster, kaffe, et utvalg juicer og kanskje noe søtt for å runde av måltidet? 

Nyt brunsjen og husk at du kan få alt du trenger levert på døren om du bestiller i vår nettbutikk her på meny.no!

1. Nystekt brød

Når du baker eltefritt så krever det litt planlegging, men mindre innsats. Derfor er eltefritt brød et godt tips når du skal lage lunsj til mange og vil sette nystekt brød med sprø skorpe på bordet. Du kan også kjøpe halvstekt brød hos MENY, som du steker ferdig hjemme. 

2. Gravlaks og røkelaks

Gravet og røkt er favoritter på ferskt brød. Server gravlaks med en god sennepssaus, og røkelaksen med eggerøre.

3. Ostefat med fiken, nøtter og marmelade

Sett et lite ostefat på bordet når du inviterer til julelunsj og by på godt tilbehør som fiken, nøtter og gode marmelader.

Ostefatet kan bestå av for eksempel økologiske Raudberg fra Himmelspannet, blåmuggostene Nidelven Blå eller kraftkar, juleklassikeren Blue Stilton og den tradisjonsrike favoritten Edamer. 

4. Hjemmelaget sild

Mange har tradisjoner for å lage hjemmelaget sild i julen. Hos oss finner du oppskrift på mange typer, som rømmesild, sursild, sennepssild og tomatsild. Du kan også kjøpe disse ferdig. Server gjerne på grovt rugbrød.

Lag selv, eller kjøp ferdig:

5. Rester fra julemiddagen

Også til julefroksten er det godt med litt smak av ribbe, pinnekjøtt eller kalkun. Bruk restene til å lage noe nytt og godt, som enkel ribbeburger, kalkunsmørbrød med waldorfsalat, steam buns med ribbe og hoisin eller lefseruller som kan fylles med både ribbe, pinnekjøtt, kalkun, laks og eller spekemat.

Det å gi restene nytt liv neste dag er litt av sjarmen med julebrunsjen. Og vi heier alltid på mindre matsvinn.
Slik bruker du restene av julematen

Slik bruker du restene av julematen

I julen skal det gjerne bugne av julemat, bakst og dessert, og da kan det bli mye rester. Vi heier på mindre matsvinn, og har derfor samlet våre beste tips og oppskrifter på restemat. Les videre for inspirasjon til sandwicher, wok og juletapas.