De 5 beste tipsene til brunsj i julen
Endelig har man tid til å sette seg ned sammen med venner og familie og kose seg i hverandres selskap, uten å forholde seg til den ellers travle hverdagen.
Kjøkkenbordet bugner over av alt du kan tenke deg, som nybakt brød, eggerøre, laks, sild, ribbesylte, oster, kaffe, et utvalg juicer og kanskje noe søtt for å runde av måltidet?
1. Nystekt brød
Når du baker eltefritt så krever det litt planlegging, men mindre innsats. Derfor er eltefritt brød et godt tips når du skal lage lunsj til mange og vil sette nystekt brød med sprø skorpe på bordet. Du kan også kjøpe halvstekt brød hos MENY, som du steker ferdig hjemme.
2. Gravlaks og røkelaks
Gravet og røkt er favoritter på ferskt brød. Server gravlaks med en god sennepssaus, og røkelaksen med eggerøre.
3. Ostefat med fiken, nøtter og marmelade
Sett et lite ostefat på bordet når du inviterer til julelunsj og by på godt tilbehør som fiken, nøtter og gode marmelader.
Ostefatet kan bestå av for eksempel økologiske Raudberg fra Himmelspannet, blåmuggostene Nidelven Blå eller kraftkar, juleklassikeren Blue Stilton og den tradisjonsrike favoritten Edamer.
4. Hjemmelaget sild
Mange har tradisjoner for å lage hjemmelaget sild i julen. Hos oss finner du oppskrift på mange typer, som rømmesild, sursild, sennepssild og tomatsild. Du kan også kjøpe disse ferdig. Server gjerne på grovt rugbrød.
Lag selv, eller kjøp ferdig:
5. Rester fra julemiddagen
Også til julefroksten er det godt med litt smak av ribbe, pinnekjøtt eller kalkun. Bruk restene til å lage noe nytt og godt, som enkel ribbeburger, kalkunsmørbrød med waldorfsalat, steam buns med ribbe og hoisin eller lefseruller som kan fylles med både ribbe, pinnekjøtt, kalkun, laks og eller spekemat.