De 5 beste tipsene til brunsj i julen
Endelig har man tid til å sette seg ned sammen med venner og familie og kose seg i hverandres selskap, uten å forholde seg til den ellers travle hverdagen.
Kjøkkenbordet bugner over av alt du kan tenke deg, som nybakt brød, eggerøre, laks, sild, ribbesylte, oster, kaffe, et utvalg juicer og kanskje noe søtt for å runde av måltidet?
1. Eltefritt brød
Det er som regel mye som skjer generelt i julen, så la brødet til julefrokosten lage seg selv! Lite smaker bedre enn nystekt brød med sprø skorpe.
Deigen rører du sammen på fem minutter med minimalt med gjær, og uten å elte. Det eneste du må huske er å sette deigen dagen før brødet skal stekes.
Tilsett gjerne grovere melsorter, frø, kjerner og hakkede nøtter i brødet.
2. Gravlaks og røkelaks
Gravet og røkt laks hører ofte hjemme til julefrokost- og lunsj. Begge deler serveres på ferskt brød, men til gravlaks hører sennepsaus med, og til røkelaks er det gjerne eggerøre som følger med.
3. Ostefat med fiken, nøtter og marmelade
Sett et lite ostefat på bordet når du inviterer til julelunsj og by på godt tilbehør som fiken, nøtter og gode marmelader.
Ostefatet kan bestå av for eksempel økologiske Raudberg fra Himmelspannet, blåmuggosten Nidelven Blå, juleklassikeren Blue Stilton og tradisjonelle favoritter som Gräddost og Edamer.
4. Hjemmelaget sild
Mange har tradisjoner for å lage hjemmelaget sild i julen. Vi har et stort utvalg av oppskrifter du kan velge i. Tomatsild er en klassiker.
Lag selv, eller kjøp ferdig:
5. Rester fra julemiddagen
Også til julefroksten er det godt med litt smak av ribbe, pinnekjøtt eller kalkun. Bruk gjerne rester fra julemiddagen, og lag en ny vri på julematen. Da får du både ryddet i kjøleskapet, og du slipper å kaste mat.