Lag ditt eget julegodt
Marsipan, karameller, konfekt og småkaker er slett ikke vanskelig å lage selv. Når du først er i gang og har ingrediensene i skapet, kan det være greit å lage mer enn en type julegodt.
Ingrediensene for å lage julegodt varierer noe fra oppskrift til oppskrift, men disse er det lurt å ha i kjøkkenskapet om du planlegger å bake i julen:
- Basisvarer til baking
Mel, sukker, egg, melk, bakepulver, vaniljesukker og smør er noe du alltid bør ha liggende. - Kjekt å ha i skapet
Melis, kremfløte, sirup, kokos, kokosfett, kakao, kokesjokolade og nøtter brukes også mye i både julebakst og snacks.
Kjøp det det du trenger:
Småkaker og snacks med kokos
Det blir ikke helt jul uten kokosboller og kokosmakroner. Den eksotiske kokosen er smaken av jul for mange, og de passer perfekt til kaffen eller julekosen.
Både kokosboller og kokosmakroner er enklere å lage enn du tror, og det er ekstra stas å kunne servere noe hjemmelaget. I tillegg er de perfekte å gi bort til noen du er glad i.
Flere gode oppskrifter med kokos:
Nøtter til jul
Brente mandler, kransekake, skåler med valnøtter og hasselnøtter er noe vi ikke kommer utenom til jul. Spis dem som de er, eller lag noe godt av nøttene til jul!
Er ikke brente mandler noe for deg, hvorfor ikke prøve glaserte pekannøtter eller lage din egen honning- og valnøttblanding til ostefatet?
Prøv også disse gode oppskriftene med nøtter:
Ristede nøtter
Liker du best nøtter på egenhånd kan også riste nøtter i ovnen - da får du fram den nydelige smaken. Du kan riste den i pannen, men det er lettere å få et godt resultat i stekeovnen.
Slik rister du nøtter i ovnen:
Hasselnøtter, macadamia, pekannøtter, valnøtter og mandler stekes i ca 10-15 minutter.
- Sett ovnen på 160 grader.
- Spre nøttene du ønsker å riste på et bakepapirkledd stekebrett.
- La de stå i ovnen i ca 5-7 minutter før du snur på dem.
- Stek ferdig i ytterligere 5-8 minutter. De skal ha blitt gylne, men ikke svidd.
Hjemmelaget marsipan
Marsipan er veldig lett å lage selv, og du kan også lage litt sunnere marsipan om du synes det blir mye snacks og godteri i julen.
Om du ikke vil lage marsipan selv, har MENY et stort utvalg marsipan som du kan forme, farge - eller bare spise som dnen er. Hvorfor ikke lage marsipan med barna og ha et lite juleverksted hjemme?
Julegodt med dadler
Dadler er også noe vi spiser ekstra mye av i julen, og det er ikke rart! Den søte, tørkede frukten passer ypperlig som snacks. Hvorfor ikke by på litt sunnere marsipan og konfekt med dadler? Nam!
Prøv en av disse oppskriftene:
Karameller og konfekt
Fløtekarameller, kandisert appelsinskall og hjemmelaget konfekt passer perfekt til julekosen. G bort i gave, eller lag til familien.
Fløtekarameller er mye enklere å lage enn du tror. Prøv oppskriften vår over og by på lekre, hjemmelagde fløtekarameller hele julen gjennom.
Flere oppskrifter på gode konfektbiter:
Andre gode konfektbiter er rocky road - en deilig blanding av sjokolade, nøtter, frukt og marshmallows - perfekt til både store og små.
Klassiske småkaker til jul
Risboller, Sarah Bernard, syltetøykaker, peppernøtter og en lang liste andre småkaker er et must i julen. Det blir rett og slett ikke jul uten!
Risboller kan lages hele året, men nytes oftest rundt juletider. I tillegg er vi spesielt glade i Sarah Bernard, peppernøtter, brune pinner, serinakaker og
Prøv en av disse gode oppskriftene:
Gi bort hjemmelaget godteri i gave
Du kan bruke syltetøyglass til godteriet og pynte lokket med stoff og sløyfe. Det kan være lurt å strø litt melis over slik at godteriet ikke fester seg til hverandre.
Du kan også pakke godteriet i en eske med Cellofan eller silkepapir. En ide er å dekorere en gammel konfekteske med julepapir og bruke innholdet til å plassere konfekten.
Eller hva med å lage store kremmerhus av gråpapir som du pynter med stjerner og en rød sløyfe og fyller dem med herlig julegodt.