Angus - Våre beste steker og grytekjøtt

Angus - Våre beste steker og grytekjøtt

Vil du imponere gjestene med en ekstra saftig og smakfull stek, eller kanskje en delikat gryterett? Med smakfull og marmorert MENY Angus kan søndagsmiddagen løftes til nye høyder.

Imponér venner, familie eller svigermor med smakfull stek, gryterett eller suppe med MENY Angus. Bruker du råvarer av høy kvalitet, er det enkelt å løfte tradisjonsmaten flere hakk - uten å streve over grytene. 

Ekstra gode i gryter og supper:

Hva er MENY Angus?

MENY Angus er ekstra marmorert og smakfullt kjøtt. Kjøttet kommer fra utvalgte norske bønder i hele landet, som er organisert og håndterer kjøttet i henhold til retningslinjer fra Prima Jæren gruppen. 

Du finner et stort utvalg møre Angusbiffer og  spennende varianter av mindre møre stykningsdeler. Disse trenger litt ekstra tid i ovnen eller i gryta - men til gjengjeld får du et svært velsmakende måltid.

Slik blir kjøttet mørt og saftig

Slik blir kjøttet mørt og saftig

Alt kjøtt kan bli så mørt at det smelter på tungen, men det må tilberedes riktig. Her er en enkel oversikt over hva slags kjøtt du bør se etter til ulike retter.

Smakfulle steker av Angus

I kjøttdisken finner du de vanligste stekene som flatbiff, rundstek og flatbiff. Her finner du også stykningsdeler som er mindre vanlige, som culotte og tri-tip som defintivt er verdt å prøve.

Angus culotte

En lekker stek med et delikat fettlokk. Dette fettlokket gir fantastisk smak til kjøttet under tilbereding og er noe helt utenom det vanlige. 

Slik tilbereder du steker med fettlokk:

  1. Lag ruter i fettlokket og krydre godt med salt og pepper. 
  2. Legg fettsiden ned i en kald, tørr panne og skru varmen på på fullt. Da vil fettet smelte og renne nedover kjøttet, noe som gir massevis av god smak. 
  3. Brun på andre siden.
  4. Stek videre i ovnen på 160 grader til ønsket kjernetemperatur.

Lekre steker med mye smak:

Emblem
Ofte havner tri tip og culotten i karbonadedeigen fordi folk ikke vet hvordan kjøttet skal tilberedes. Dette kjøttet er alt for godt til å kvernes!

Angus tri-tip

Tri-tip er en trekantet stek med fettlokk, og passer dermed utmerket helstekt i ovn eller på grillen. Tri-tipen er ikke veldig stor, og passer dermed godt om dere ikke er så mange til bords.

Husk å rute fettsiden, krydre og brune fettlokket godt i pannen. Da får du det beste resultatet. 

Dette er de ulike biffene av MENY Angus

Dette er de ulike biffene av MENY Angus

Indrefilet, ytrefilet og entrecôte vet du kanskje hva er, men har du hørt om culotte, tri tip, hanger steak eller dragebiff? Her er de beste og mest smakfulle biffene du ikke visste om!

Grytekjøtt og suppekjøtt av Angus

Herlige, marmorerte og kjøttrike stykker passer godt i en gryte. Velg de mindre møre kjøttstykkene for det beste resultatet. Disse trenger kanskje lang tid i gryta, men til gjengjeld gjør retten seg nesten selv!

Enkelt, utrolig godt og en fantastisk middag å servere til venner og familie som ikke krever mye arbeid. 

Prøv en av disse i gryta:

  • Høyrygg er svært smaksrik og til dels godt marmorert. Perfekt til gryter og som kokekjøtt. Prøv den i alt fra biff bourguignon til lapskaus og kjøttsuppe - høyrygg er en flott allrounder i gryter og supper. 

  • Bog og bryst er rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev, og passer godt til retter som skal ha god kraft. Bindevevet smelter under tilbereding, noe som gjør at kjøttet oppleves svært mørt og saftig - selv etter mange timers koketid.
  • Bankekjøtt er et delikat stykke med mye rent kjøtt. Kjøttet er magert og helt benfritt, og kan komme med og uten fettlokk. Brunes raskt i en varm panne og trekkes deretter i vann/kraft til kjøttet er mørt.

  • Oksekjake er et herlig marmorert kjøttstykke som blir utrolig mørt med lang nok tid i gryta. La de putre for seg selv i 4-5 timer, og du får en nydelig gryterett proppfull av smak!

  • Oksehale har mye kjøttsmak og er perfekt til langtidskokte gryter og raguer. Siden oksehalen inneholder både bein, brusk og marg får man en vanvittig smakfull kraft!

  • Knoke består av en rekke små muskler som er mye i aktivitet, og har derfor mye kjøttsmak. Det krever lang tilberedningstid for å få kjøttet mørt. Perfekt til sous vide!

Prøv også en av disse oppskriftene: