Dette er de ulike biffene av MENY Angus Se video

Dette er de ulike biffene av MENY Angus

Indrefilet, ytrefilet og entrecôte vet du kanskje hva er, men har du hørt om culotte, tri tip, hanger steak eller dragebiff? Her er de beste og mest smakfulle biffene du ikke visste om!

Det finnes så mye annet godt, smakfullt og mørt kjøtt enn indrefilet og entrecôte! Hvorfor ikke prøve teres major, denver steak, flat iron steak, spider steak, brisket eller tomahawk? 

Med MENY Angus er kjøttkvaliteten særdeles høy, noe som gjør at vi kan tilby spennende biffer og stykningsdeler som kan konkurrere med biffklassikerne. 

Slik blir kjøttet mørt og saftig

Slik blir kjøttet mørt og saftig

Alt kjøtt kan bli så mørt at det smelter på tungen, men det må tilberedes riktig. Her er en enkel oversikt over hva slags kjøtt du bør se etter til ulike retter.

Dette er de ulike kjøttstykkene av Angus

Utvalget varierer fra butikk til butikk. Ønsker du noe spesielt? Hør med matarbeiderne i din lokale MENY-butikk!

Angus indrefilet

Indrefilet regnes av mange som det flotteste og møreste kjøttet fra storfe. Den sitter på innsiden, helt bakers på filetkammen. Og siden hvert dyr bare har to fileter, blir prisen deretter.

Dette er kjøtt som passer perfekt til helsteking.

 

Angus teres major

Teres major, også kalt shoulder tender på engelsk, er blant de møreste biffstykkene som finnes.

Det krever ekstremt dyktige slaktere for å hente ut en teres major uten å ødelegge kvaliteten, og du finner den i utvalgte kjøttdisker hos oss.

Ytrefilet av Angus

Ytrefileten er en smakfull biff-klassiker som er noe magrere enn entrecôte. Ofte godt marmorert, noe som gir den en svært god smak, og den fås både med og uten fettlokk.

Velegnet til biff, helsteking eller grilling. 

Prøv MENY Angus til helgen:

Angus culotte

Culotte ligger bak på hoftebenet over mørbraden, og er også kjent som Picanha.

Kjøttstykket har et delikat fettlokk som gir fantastisk smak til kjøttet under tilbereding. 

 

Enkel tilbereding av culotte: 

  1. Lag ruter i fettlokket og krydre med salt og pepper. 
  2. Legg fettsiden ned i en kald, tørr panne og skru varmen på på fullt. Da vil fettet smeltet og renne nedover kjøttet, noe som gir massevis av god smak. 
  3. Brun på andre siden, og stek videre i ovnen til ønsket kjernetemperatur.
Emblem
Ofte havner flank steak, tri tip og culotten i karbonadedeigen fordi folk ikke vet hvordan kjøttet skal tilberedes. Dette kjøttet er alt for godt til å kvernes!

Angus tri-tip

Tri-tip er en liten trekantet muskel fra utsiden av låret, som kan stekes i ovn, på panne eller legges på grillen. Tri-tip kalles også Cuvette eller California steak, og gir mørt og godt kjøtt. 

Angus hanger steak

Hanger steak er en muskel som sitter i mellomgulvet og er todelt med en sene i midten. Hver av delene er relativt grove i kjøttstrukturen og har en mørk farge.

Hanger Steak har en kraftig kjøttsmak og fungerer godt marinert og grillet.

Prøv noe nytt og spennende:

Emblem
Med MENY Angus er du sikret høy kvalitet på biffen - hver eneste gang.

Angus flat iron steak

Flat iron steak er den amerikanske betegnelsen på et stykke kjøtt fra skulderpartiet. Dette kjøttet er perfekt å grille fordi det skal ha ganske kort tid på høy varme.

Det har ganske grove fibre, men er mørt og smakfullt. Helstekes og skjæres i skiver før servering.

Angus dragebiff

Dragebiffen sitter langs hele ytrefileten og fester den sammen med ryggsøylen til dyret. Dette er et veldig smakfullt og saftig kjøttstykke på grunn av marmoreringen i kjøttet, og kan derfor minne om entrecôte. 

Hekta på Angus

Hekta på Angus

– Jeg er stolt, sier angusbonde Svein Eberhard Østmoe på Koppang. Her driver han og familien besetningen Høystad Angus. Han lever og ånder for dyrene, og med en bærekraftig avtale ser han lyst på fremtiden.

Angus Denver steak

Denver steak er en relativt stor muskel som sitter i bogbladet. Den er ofte noe marmorert. Muskelfibrene er litt grovere, men stykket egner seg godt til biffer på størrelse med mørbradbiff.

Har du smakt disse?

Angus mørbrad

Mørbrad går også under navnet rumpsteak, og dermed er det lett å skjønne at dette kjøttstykket kommer fra øverst på låret. Mørbrad er smaksrik, magert og mørt – og et undervurdert og godt alternativ til entrecôte og indre- og ytrefilet.

Angus entrecôte

Entrecôte er godt marmorert, som kan ses ved de mange hvite fettstripene i kjøttet.

Dette fettet smelter under stekingen og gir ekstra god smak, og gjør entrecôten til en av de saftigste og mest smakfulle kjøttstykkene. Egner seg godt til helsteking.

Møre og smakfulle biffer:

Angus Côte de Boeuf

Dette er en oksekotelett, som i realiteten er en entrecôte med kort ben. Den skjæres ofte i tykke, kjøttfulle stykker og er vært god til indirekte grilling og transjering for 2-4 personer.

Angus Tomahawk

Tomahawk er en oksekotelett med et langt brystben. Dette er i realiteten en entrecôte, og skjæres ofte i tykke, kjøttfulle stykker.

Svært godt til indirekte grilling og transjering for 2-4 personer.

Angus spider steak

Spider steak er en liten "muskel-medaljong" som sitter i nøkkelbenet/hoftebenet til dyret, og er særegent med marmorering som ser ut som et edderkoppnett.

Stykket passer fint til marinering og grilling. Det bør skjæres i tynne, delikate skiver før servering. 

Angus skirt steak

Skirt steak kommer fra slagsiden og er et tynt, langt og smaksrikt kjøttstykke. Perfekt å helgrille eller pannesteke og skjære i skiver til biffsalat, fajitas eller grillspyd.

Derfor er marmorering viktig

Derfor er marmorering viktig

Leter du etter et godt stykke kjøtt er det spesielt én ting du skal se etter.

Angus flank steak

Flank steak er en god og smaksrik hverdagsbiff som hentes fra siden av dyret.

Den har noe mer bindevev og er medium mør, men er likevel et lekkert stykke biffkjøtt og velegnet som helstekt og skåret i tynne strimler til fajitas og biffsalater.

Spennende kjøttstykker med mye smak:

Angus Flatbiff

Flatbiffen er den største muskelen i låret, og den inneholder lite fett. Kjøttet er litt grovere i muskulaturen, men ganske mørt.

Flatbiff egner seg fint som tynnskårede minuttbiffer, biffstrimler eller som varm eller kald roast beef.

Angus Short Ribs

Short ribs er brystkassen av dyret, skåret i skiver på tvers slik at man får et marmorert kjøttstykke med tre korte ben og mye smak. Man kan også lage short ribs med single ben hvor kjøttet ligger ovenpå benet.

Kjøttet krever lang tilberedningstid og er ofte marinert/krydret før tilberedning.

Angus Høyrygg

Benfri Høyrygg sitter øverst på sadelen av dyret og både ryggsøylen/nakken og øvre del av bogbladet på dyret er fjernet. Høyryggen er svært smaksrik og til dels godt marmorert.

Perfekt til gryter og som kokekjøtt, og også veldig fin å bruke i gode kvalitetsburgere.

Prøv MENY Angus til gryteretter:

Angus Knoke 

Knoken er skanken til dyret, som er betydelig større enn for eksempel lammeskank. Knoken består av en rekke små muskler som er mye i aktivitet, og har derfor mye kjøttsmak.

Det krever lang tilberedningstid for å få kjøttet mørt. Perfekt til sous vide.

Angus Hale

Halen består av et bruskben og fire muskler. Halen har mye kjøttsmak og er perfekt til langtidskokte gryter og raguer.

Haler skjæres ofte opp fryst, eller den kan deles mellom hvert av leddene til flotte porsjonsstykker.

Angus Brisket

Brisket er brystmuskulaturen til dyret og sitter lengst fremme mellom forbena. Kjøttstykket består av to muskler: En flat, stor muskel og en spiss, stor muskel, som sitter sammen.

Perfekt til langtidsgrilling og gjerne marinert eller krydret først. Brisket har en del fett som smelter, og som blir fantastisk smakfullt ved langtidsgrilling.