Sunnspirasjon: Grønnere, grovere og renere

Sunnspirasjon: Grønnere, grovere og renere

Det handler ikke om å velge bort, men å spise mer av alt som er bra for oss. Mer frukt og grønnsaker, fullkornsprodukter og rene råvarer. Vi i MENY kaller det å spise grønnere, grovere og renere.

Med Norges største utvalg og landets rikeste frukt- og grøntavdeling, salatbar, fiskedisk og ferske ferdigretter, gjør vi det enklere for deg å spise litt sunnere ­– uansett hvem du er.

Spis grønnere

Å spise grønnere betyr mer grønnsaker, frukt, bær og belgfrukter i måltidene, ved å legge til eller bytte ut. De er gode kilder til ulike vitaminer, mineraler og kostfiber. Belgfrukter som erter, bønner og linser er også fine proteinkilder.

Se vårt brede utvalg av fristende frukt og grønnsaker:

Lag en deilig lasagne med fullkornsplater og server med salat og grovt brød. Lag en deilig lasagne med fullkornsplater og server med salat og grovt brød.
Emblem
I frysediskene finner du også et godt utvalg av frukt og grønt med god kvalitet. Perfekt for kjappe middager!

Grønnere snacks til store og små:

Spis grovere

Å spise grovere betyr å velge fullkornsprodukter med mer kostfiber, som grovt brød, fullkornspasta– og ris. Grove kornprodukter inneholder mer næringsstoffer og holder deg mett lenger.

Glad i taco? Velg grove tacolomper, mye grønnsaker og fisk, for en litt sunnere tacomiddag. Glad i taco? Velg grove tacolomper, mye grønnsaker og fisk, for en litt sunnere tacomiddag.

Det er ikke mye som skal til! Bare det å bytte ut hverdagsbrødet med en grovere variant, eller å bruke fullkornspasta gjør stor forskjell.

Det er også mange utrolig gode smaker i fullkornsproduktene. Ulike typer korn og frø gir saftige, smakfulle brød og rundstykker. Prøv selv!

Bruk brødskalaen når du handler

Bruk brødskalaen når du handler

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Lyse brød kan være bakt med mye sammalt mel, og mørke brød kun med siktet mel. Se hvordan du enkelt bruker brødskalaen.

På alle brød finner du en brødskala eller en prosentandel som viser til hvor grovt brødet er. Kjøp brød som har 3 eller 4 deler markert på brødskalaen - da er du sikret et brød med over 50% grovhet.

Har du prøvd disse?

Emblem
I mange retter kan du gjerne erstatte kjøttdeig med linser, kyllingkjøttdeig eller til og med fiskefarse.
I fiskedisken finner du et stort og spennende utvalg av fersk fisk og skalldyr, fra torsk og piggvar til blåskjell og sjøkreps. I fiskedisken finner du et stort og spennende utvalg av fersk fisk og skalldyr, fra torsk og piggvar til blåskjell og sjøkreps.

Spis renere

Med renere mener vi å velge rene råvarer som fisk, skalldyr og rent kjøtt. Med rene produkter kan du blant annet regulere fett- og saltinntaket ditt bedre.

Det trenger ikke å være hverken vanskelig eller tidkrevende. Visste du at fisk superkjapp middag? Fisk trenger nemlig sjeldent å tilberedes lenger enn 10-15 minutter!

Gode, rene råvarer er et godt utgangspunkt for middagen:

Nøkkelhull gjør det enklere å velge sunnere

Nøkkelhull gjør det enklere å velge sunnere

Nøkkelhullet gjør det enklere å velge sunnere, men hva betyr det at noen matvarer er merket med Nøkkelhull? Les om kravene som stilles til innholdet i matvarene.

 

Å velge renere mat betyr også å velge de blandingsproduktene som inneholder størst mulig andel av rent kjøtt eller fisk.