Litt sunnere snacks

Litt sunnere snacks

Noen ganger har vi lyst på søt eller salt snacks selv om vi prøver å spise litt sunnere. Da finnes det noen gode tips til hva du kan bytte med! Vi gir deg våre beste tips og oppskrifter på litt sunnere snacks.

Du kan lage mye god snacks selv! En hjemmelaget granolabar vil være bedre enn ferdiglagde du kjøper, dadler eller banan som søtning er bedre enn hvitt sukker og chips laget i airfryer med mindre olje er et bedre valg enn de som er stekt i olje. Her er våre tips til enkel og litt sunner snacks når du er fysen!

Litt sunnere sprø og salte snacks

Liker du sprøtt og salt kan du prøve deg på chips hjemme. De kan du lage av enten potet, rotgrønnsaker eller grønnkål.

Hjemmelagde potetgull i airfryer

Airfryer er topp til hjemmelagde chips. Det lønner seg å ha en mandolin for tynne nok skiver, men en ostehøvel kan også brukes. Oppskriften passer til 4 kokefaste poteter. 

Sprø grønnkålchips

Ikke alle lar seg friste av grønnkålchips sånn uten videre, men disse anbefaler vi å prøve. Vi har testet på store og små, og de er et like populært middagstilbehør, som snacks.

Krydrede stekte kikerter

Stekte eller ristede kikerter er en velkjent snack på gata hele veien fra Europa, gjennom Nord-Afrika og Midtøsten til India. De serveres søte, salte og hotte, og krydres med smaker fra hele verden. 

Siden kikerter lett tar til seg smak er det muligheter for å eksperimentere seg fram til sin egen favoritt. Krydre dem med ditt favorittkrydder, eller bare salt og pepper. 

Mangler du noe?

Lag snacksen i litt større porsjoner og legg til side, så har du alltid litt sunnere snacks i skapet når lysten melder seg!

Grønnsaker med dipp

Sprø grønnsaker i biter og staver med en god dipp er knallgodt. Lag hjemmelaget dipp eller pesto - eller gjør det enkelt og kjøp ferdig.

Har du rømme, creme fraiche, kesam eller yoghurt naturell hjemme kan du tilsette kryddermiks, eller bare litt hvitløk, urter og sitron for god smak. 

Søte snacks som er litt sunnere

Vil du heller ha noe søtt kan vi anbefale 70% mørk sjokolade. Spis den gjerne sammen med nøtter, kuttet frukt eller bare appelsin i skiver. Du kan også bruke dadler som søtning i energikuler, eller banan i små pannekaker til kvelds. 

Mørk sjokolade har et høyere innhold av kakao og et lavere innhold av sukker. Visste du at det finnes rikelig med antioksidanter i kakao?

Søtt med dadler

Dadler er en ny favoritt hos mange. Søt som sukker, men rike på kostfiber og kalium. Prøv dem i hjemmelagde energikuler eller i denne virale godsaken, date bark. 

Er du glad i energibarer?

Da anbefaler vi å prøve en av disse variantene. Det er enkelt å lage energibarer og energikuler hjemme, og de kan legges i fryseren til senere. 

Pannekaker 

Små pannekaker eller vafler kan gjerne tilsettes både havre, gulrot, squash eller banan for å gjøre dem litt sunnere. De er supre når du har lyst på noe godt. Her har vi flere gode tips: 

Emblem
Skal du toppe pannekaker eller vafler med syltetøy så anbefaler vi å velge en variant med mer bær og mindre sukker. Du kan også lage syltetøy eller rørte bær hjemme.