5 spennende tips til hverdagsfrokosten

5 spennende tips til hverdagsfrokosten

Start dagen med en rask, enkel og smakfull frokost! Her er våre 5 beste tips til raske og litt sunnere hverdagsfrokoster.

Dagens første måltid er ofte det som setter oss i gang og gjør oss klare for skole- eller arbeidsdagen. Det er ikke alltid man har god tid til frokosten, men det betyr ikke at man må gå uten å spise.

1. Smakfull havregrøt

Havregrøt er en god klassiker som holder deg mett lenge, og gir en god start på dagen! Det er så enkelt som å la havregryn småkoke med melk i noen få minutter til du har fått passe konsistens.

Emblem
Bland gjerne inn litt chiafrø og linfrø for enda litt sunnere frokost, og topp med rosiner, nøtter, bær, honning eller nøttepålegg for variasjon og god smak!

Enkel kjøleskapsgrøt

Vil du gjøre det enda raskere kan du ha havregryn, kjerner og frø i en skål med melk eller vann kvelden før, og la denne stå i kjøleskapet over natten. Da får du kjøleskapsgrøt som er klar til å spises.

Du kan også helle kokende vann over havregryn før du går i dusjen, så er grøten klar når dusjen er over, eller du kan spise havregryn kalde med melk og syltetøy.

Få det du trenger levert hjem:

Hva med å lage en deilig smoothie dagen før? Superkjapp frokost! Oppbevar smoothien i en tom juicekartong, og rist godt før du drikker.

2. Kjapp frokost med cottage cheese, kesam eller yoghurt

En annen enkel frokostvariant er muesli eller sprø granola toppet med cottage cheese, kesam eller yoghurt.

Her finnes mange ulike smaker å velge mellom, velg gjerne en med lavere fettprosent for en litt sunnere frokost. Nøtter og kuttet frukt passer også veldig godt her!

Dette er forskjellen på meieriproduktene

Dette er forskjellen på meieriproduktene

Lurer du på hvordan man bruker kesam i matlaging? Hva er forskjellen på rømme og crème fraîche? Her får du svar på forskjellene mellom de mest populære meieriproduktene.

3. Gjør brødskivene spennende

De fleste av oss ender ofte med det samme pålegget på brødskiven hver dag - da er det ikke rart man går lei!

Prøv å tenke nytt - hvorfor ikke prøve kalkunpålegg istedenfor kokt skinke, eller å bytte ut smør med avokado eller grønn pesto. 

Saftig gulrotbrød med kalkunbryst egner seg godt som både frokost og lunsj Saftig gulrotbrød med kalkunbryst egner seg godt som både frokost og lunsj

Du kan også friske opp brødskiven med en en sprø salat under pålegget, og toppe med gode grønnsaker som tomat, paprika og agurk.

Prøv noe nytt:

Emblem
Ha oppskåret brød i fryseren, så har du alltid noen skiver til brødristeren.
Brød med spennende pålegg

Brød med spennende pålegg

Ferskt brød med godt pålegg kan utgjøre en fristende og næringsrik lunsj, men mange av oss har en tendens til å spise det samme igjen og igjen. Her er våre beste tips!

4. Omelett eller eggerøre

Omelett og eggerøre er frokostfavoritter i helgen! Lag gjerne en stor porsjon søndag, så har du til mandag morgen og, den kan spises kald. 

Slik lykkes du med omelett

Når du lager omelett er det lurt å ikke bruke for høy varme, la den heller stå å godgjøre seg litt.

  • Finhakk noen gode grønnsaker som vårløk, tomat, paprika, squash eller spinat, og stek dem i pannen et par minutter før du heller over eggene. 
  • Lager du en tynn omelett, kan du ha over revet ost, skinke i små biter og litt finhakket paprika før du bretter omeletten i to og steker videre til osten har smeltet

Spises alene eller med et par gode, grove brødsiver ved siden av.

Emblem
En omelett smaker godt med rester av pølse, kylling og kokte poteter fra i går. Her kan du også bruke opp den siste ostebiten i kjøleskapet!

5, Grove frokostpannekaker

Har du litt bedre tid en morgen, kan du lage frokostpannekaker. Hvis du vil lage grovere type, velg sammalt mel og bland 50/50 med siktet mel. Du kan også bruke havregryn.

Grunnoppskrift pannekaker:

  • 150 g mel
  • 3 egg
  • 2 dl melk
  • 1,5 ts bakepulver

Pisk kjapt sammen, la svelle i 10 minutter og stek små pannekaker i litt smør i en medium varm stekepanne.

Emblem
Hvis du vil bruke havregryn i pannekaker eller vafler, men samtdig ønsker en glatt røre, da anbefaler vi å bruke havremel. Det kan du enkelt lage selv ved å ha havregryn i en blender!

Lag bananpannekaker

Dersom du har overmodne bananer du ikke får brukt, kan du bruke dem i bananpannekaker! Disse er barnas favoritt til frokost og kveldsmat!

Topp frokosten med frukt og bær