Brød med spennende pålegg

Brød med spennende pålegg

Ferskt brød med godt pålegg kan utgjøre en fristende og næringsrik lunsj, men mange av oss har en tendens til å spise det samme igjen og igjen. Her er våre beste tips!

Brødskiver er ikke bare triste, tørre skiver med smakløs ost og skinke på. Gjør den brødmaten spennende igjen med våre tips!

Varier brødet

Først og fremst, varier brødet! Hvem har sagt at en lunsj eller matpakke må inneholde klassisk kneip, når det finnes så mye godt å velge i?

Grove baguetter, knekkebrød, pitabrød, rundstykker eller polarbrød smaker like godt med ditt favorittpålegg. Har du tid, kan du også bake ditt eget brød eller rundstykker.

Tips til pålegg

Nøkkelen til spennende brødmat, er variasjon av pålegget. Hvorfor ikke prøve noe nytt? Spekemat, spennende oster, påleggssalater og kjøttpålegg.

Topp med grønnsaker som agurk, spirer, salat og paprika for prikken over i-en. Her er våre beste tips:

Innen ost og spekemat finnes det et hav av smaker. Prøv noe nytt neste gang, og kombiner dem gjerne! Innen ost og spekemat finnes det et hav av smaker. Prøv noe nytt neste gang, og kombiner dem gjerne!

Spennende ost og spekeskinke

Det finnes utrolig mange gode, norske produkter innen for eksempel spekemat og ost. Her finner du både milde og sterke varianter for enhver smak.

Gå for alt fra mild spekeskinke toppet med frisk agurk, til kraftigere vellagrede typer med kremost, ruccola, fiken eller druer.

Smakfullt pålegg til frokost og lunsj:

Ferske bagels er en favoritt hos bakern! Server med kremost og røkelaks, spekeskinke, brie og avokado, eller eggesalat som på  bildet. Ferske bagels er en favoritt hos bakern! Server med kremost og røkelaks, spekeskinke, brie og avokado, eller eggesalat som på bildet.

Prøv nye påleggsalater 

Påleggsalater, ulike varianter av egg og sprø grønnsaker er også med på å gi lunsjen mer farge og smak.

Hvorfor ikke prøve en ny variant? Hos MENY finner du et stort utvalg påleggsalater for enhver smak.

Har du prøvd en av disse?

Ferske croissanter smaker like godt med salt som ost og skinke, som de gjør med et godt syltetøy. Ferske croissanter smaker like godt med salt som ost og skinke, som de gjør med et godt syltetøy.
Emblem
Du kan finne ustekte croissanter fra Jacobs Utvalgte i frysedisken? Disse hever mens de steker og gir perfekte, ferske croissanter på kort tid, akkurat som de du kjøper hos bakeren!

Sunnspirasjon til lunsj

Husk å toppe brødskiven med litt fargerik agurk, paprika og tomat. Det gjør noe med maten når den får farge og ulike konsistenser.

Vi vil også tipse om å bruke bær på brødskiven, spesielt når de er i sesong. Det gir fristende og ekstra næringsrik lunsj!

Grovt brød toppet med ricotta ost, hakkede nøtter og blåbær ser fristende ut og smaker kjempegodt. Grovt brød toppet med ricotta ost, hakkede nøtter og blåbær ser fristende ut og smaker kjempegodt.

Barnas favoritter

Salami, gulost og leverpostei, er blant favorittpåleggene til  barna. Varier matpakkene ved å bruke pitabrød. Husk å velge grove pitabrød, og ha oppi litt fargerik agurk og paprika i tillegg, for en litt sunnere lunsj.

Pitabrød med salami og gulost er perfekt i matboksen. Pitabrød med salami og gulost er perfekt i matboksen.

Topp brødskiven hjemmelaget pålegg

Det finnes også mye godt pålegg som du kan lage hjemme, og har du i tillegg hjemmelaget brød eller rundstykker, blir det skikkelig luksus! Her kommer noen gode oppskrifter på pålegg:

Flere oppskrifter på hjemmelaget pålegg:

Emblem
Eggerøre er også godt på brødskiven, topp den gjerne med røkelaks, roastbiff eller en god spekeskinke!