Tips til en bedre frokost
bilde av embelem

Tips til en bedre frokost

En god start på dagen får du med en god frokost! Start dagen med hjemmelaget granola, ferske frokostmuffins eller nyt en lang, lat helgefrokost med spennende pålegg og friskt tilbehør. her er våre tips til en deilig, smakfull frokost!

Lag noe godt til frokost

Frukt og grønt til frokosten

Visste du at du kan inkludere frukt og grønt uansett hva slags frokost du liker? Topp brødskivene med noen skiver paprika og agurk - eller drikk et glass juice ved siden av. Det er ikke så mye som skal til!

Prøv avokado istedenfor smør på brødskiva! Mos en avokado og tilsett salt, pepper og en god skvis med sitron.

Start dagen med grøt til frokost

Havregrøt, chiapudding og byggrynsgrøt er en perfekt frokost. Det går fort å lage, og siden grøten inneholder mye fiber, vil den holde deg mett lenge. En god start på dagen!

Ekstra godt er det med varm grøt på kalde morgener. Synes du havregrøt er litt kjedelig på egenhånd, kan du toppe den med frisk frukt, bær, kanel eller honning.

Enkel og smakfull frokost med egg

Vi forbinder egg med frokost, og det er ikke så rart. Egg inneholder nemlig alle nyttige næringsstoffer og proteiner kroppen trenger - bortsett fra vitamin C.

Start dagen med en næringsrik frokost! Her er våre favorittoppskrifter med egg:

Sunnere vri på brødskivene

Vi nordmenn elsker de klassiske brødskivene til frokost, og du trenger ikke bytte ut brødskivene om du ønsker å spise sunnere.

Litt salat, agurk og paprika kan være en enkel måte å få i seg mer grønnsaker på. Bytter du ut brødet med en grovere variant har du enkelt en god og mettende frokost.

Prøv en smakfull påleggssalat på brødskiven

eller kjøp nystekt brød:

En søt start på dagen

Selv om noe er søtt, behøver det ikke bety at det er usunt! Nøtter, frukt, bær og honning kan enkelt tilføre sødme om du foretrekker en litt søtere start på dagen. 

Hvorfor ikke lage bananpannekaker av overmodne bananer? Server med honning, bær og en dæsj kesam. En enkel og god frokost til hverdag og helg.