Astrid - hotelljenta med sans for sjømat

Astrid - hotelljenta med sans for sjømat

MENY-Lauget består av matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. Astrid er utdannet kokk og brenner for fisk og sjømat.

Astrid Raastad Elgen 

Ferskvaresjef ved MENY i Stavern
  • Utdannet kokk, jobbet på hotell i mange år og i MENY siden 2010.  
  • På fritiden går jeg tur med hunden, en livlig springer spaniel, er med venner og familie. Jeg har to barn og ett barnebarn i Oslo.  

Jeg har vært hotelljente fra jeg var 14Begynte karrieren som stuepike på Park Hotel i Sandefjord og endte på et hotellkjøkken. 

Alt ved hotell er veldig gøy, men da jeg fikk tilbud om å jobb i MENY som 45-åring, tenkte jeg at det kanskje er nå jeg skal få en litt ny hverdag? Jeg har ikke angret på det. 

Hva er det beste med jobben? 

Jeg liker farta. Og jeg trives med å selge og anbefale gode råvarer. Her i Stavern er somrene veldig travle og vintrene litt roligere.

For meg betyr det også mye å jobbe i et team som fungerer bra, på tvers av alder. De yngste hos oss er 17-18 år gamle, de synes sikkert jeg er steingammel, haha. 

Hva er ditt ekspertområde?  

Jeg deler ferskvaresjef-jobben med Rita, hun er mest på kjøtt mens jeg er mest på fisk. Det er lett å selge fisk jeg selv synes er bra – og det er den hos MENY.

Fisketirsdagene våre er blitt svært populære, da kommer det mange for en god deal på kvalitetsfisk.  

Størst utvalg på fersk fisk

Størst utvalg på fersk fisk

Vi sier JA til stort utvalg, og er størst på fersk fisk i Norge. Bli bedre kjent med utvalget i fiskedisken her!

Hvilken mat liker du best?  

Jeg liker enkle og rene smaker og bruker ikke mye sterke krydder og marinader. Derimot elsker jeg grønne urter i all mulig mat. Og ingefær! Jeg slenger ingefær i veldig mye forskjellig, forleden i hjemmelaget eplemost – og det gjorde susen! Laks stekt med ingefær – mmm, kjempegodt.   

Hvor henter du inspirasjon?  

Det dukker stadig opp noe interessant på nett, som jeg kan utvikle videre. Og det er så klart veldig spennende, inspirerende og skjerpende å være med i MENY-Lauget.

Jeg er også sensor på kokkefag i fylket, som er veldig gøy. Det er så fint å se de unge, hvor kreative og flinke de er. 

Hvis du får ta med tre Matskatter til en øde øy fra din region? 

Jeg tar med eplemost fra Epleblomsten og nydelig kylling fra Lerstang, som jeg både kan spise og koke kraft på.

Og så vil jeg ha med speltmel fra Kvelde Mølle. Da kan jeg bake noe godt – eller lage pinnebrød på bålet.   

Prøv en av Astrids favoritter:

Har du et godt kokketips? 

Stekt andebryst fra Gårdsand fortjener en nydelig saus. Lag den med sjy, litt fløte, stekt sopp, løk og ha i litt solbærsyltetøy fra Røyland Gård. Solbærsyltetøyet gjør hele sausen, som blir både søt og syrlig.

Det er også godt å ha i litt timian eller kruspersille. Server gjerne anden med sellerimos og rosenkål.