Eigil - kokken på Sørlandet

Eigil - kokken på Sørlandet

Som barn reiste Eigils familie landet rundt for å smake på alt Norge har å by på. Etter mange år som kokk for blant annet Disney, endte han opp hos MENY, hvor han er en stolt promotør av regionens Matskatter.

MENY-Lauget består av matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. Eigil er utdannet kokk og brenner for kokkefaget og lokalmat fra Sørlandet. 

Eigil André Johansen

Kokk og ferskvaresjef på MENY Sørlandsparken, fra Moss

  • Utdannet ved kokkeskolen, kokk i hotell, restaurant og selskap i Tusenfryd, den norske paviljongen i Disney og SAS hoteller i Bodø, flere restauranter i Kristiansand
  • På fritiden lager jeg mat. Er med i Gourmetgutta, som har vunnet flere medaljer i både EM og VM

Jeg er det du kan kalle en gammel kokk. Jeg tok fagbrev i 1995, og siden da har jeg jobbet for restauranter og i catering – og vært kokk for Disney i USA.

Til slutt endte jeg opp i MENY, litt for å ha en normal arbeidshverdag. Som kokk kan jeg bruke mye av erfaringen min og tilby matglede.

Jeg har alltid vært glad i mat, helt siden jeg var lite knøtt har jeg sagt at skulle bli kokk 

Hva er din region spesielt god på? 

Her på Sørlandet er det mye deilig sjømat. Og ikke minst så har vi Røyland gård – vår stjerne i regionen.

De er et prakteksempel på levedyktig bærekraft, som høyt prioritert hos MENY. De utnytter den glemte ressursen som å plukke bær og sylte selv. Sånne ting er viktig at kunden får vite om. 

Røyland gård - Engesland

Røyland gård - Engesland

Skogsgourmet og kortreiste råvarer høstet, sanket og plukket for hånd.

Hva betyr arbeidet med matskatter for deg? 

Jeg ser jo hvor mye det betyr for Matskatt-leverandører at vi er med å ta vare på det de lager.

Vi er produktets ansikt utad og lar kunden få oppleve Matskattene. Vi viser respekt for produkter fra folk som er lidenskapelig opptatt av det de gjør. 

Hvis du skulle ta med tre matskatter fra din region til en øde øy? 

Jeg ville hatt med et syltetøy fra Røyland, Gorines majonessalat, og så ville jeg hatt med Reinhartsens varmrøkte laks. Det holder til en god stund på øya. 

Prøv en av Eigils favoritter:

Har du noen gode kokketips? 

La hovedråvarene skinne, ikke dynk de ned overdrevent med sauser og krydder. Når du har et godt produkt i bunn, så er det enkle ofte det beste.