Kjøtteksperten Petter

Kjøtteksperten Petter

Da Petter Johannessen skjønte at arbeidstidene som kokk ikke var for ham, ble han butikkslakter og fikk en lang karriere i MENY.

MENY-Lauget består av matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. Petter er utdannet butikkslakter og hans ekspertområde er på ferskt kjøtt. 

Petter Johannessen

Ferskvaresjef på MENY Brotorvet, fra Porsgrunn

  • Utdannet butikkslakter, lærling på MENY Saga og har jobbet mange år på MENY Flåtten og MENY GS. Sitter i prøvenemda for butikkslakterfaget.
  • På fritiden er jeg fotballtrener, løper og tilbringer tiden med familien.

Jeg har alltid vært glad i mat. Spise må vi uansett, og da kan du like godt gjøre maten så god som mulig.

For meg er det mye følelser og lidenskap knyttet til god mat. God mat skaper minner som kan være med deg resten av livet. 

Hvor lenge har du vært i MENY?

Jeg begynte karrieren som telefonselger, før jeg tok kokkeutdannelse og fant ut at arbeidstidene som kokk ikke var noe for meg.

Så jeg gikk videre til butikkslakter og fikk lærlingplass på Meny Saga. Jeg fikk noen lederkunnskaper på befalsutdanning i Forsvaret før jeg var tilbake i MENY, hvor jeg har vært i 16 år. Arbeidsmiljøet her er helt unikt, og det er en inspirerende plass å jobbe.

Dette er MENY-Lauget

Dette er MENY-Lauget

MENY-Lauget består av våre egne kokker og eksperter, som har fått i oppdrag å lete, lukte og smake seg frem til særegne lokale matskatter.

Hva er ditt ekspertområde?

Ferskt kjøtt er det jeg har jobbet mest med, men jeg kan også mye om fisk og ost. Å få lov til å hjelpe kundene våre med å lykkes hver eneste dag, det gir meg mye.

Har du noen kokketips?

Jeg er glad i en god biff, og den bør ha god tykkelse. Husk å temperere den før steking.

Brun biffen på hver side i smør, urter og hvitløk, og etterstek den i ovnen. Jeg foretrekker å ta biffen ut på 55 grader før jeg lar den hvile. Da blir den medium rå.

Hvordan jobber Lauget med Matskatter?

Lauget er ambassadører for både MENY og for lokalmat ute i regionene. Det som er kult, er at MENY tør satse på bønder som driver med noe utenom det vanlige.

At vi fronter lokale småprodusenter for alt det er verdt, det er bra. Og det er gøy å se at de tør å satse sammen med oss.

Hvis du får ta med tre Matskatter fra din region til en øde øy?

Da tar jeg med levende høner fra Holte Gård, så få jeg både egg og kylling, morenepoter fra Bjertnæs &Hoel og flatbrød fra urbakeren vår fra Skreppa.

Prøv en av Petters Matskatt-favoritter