Dette er MENY-Lauget

Dette er MENY-Lauget

MENY-Lauget består av våre egne kokker og eksperter, som har fått i oppdrag å lete, lukte og smake seg frem til særegne lokale matskatter.

Vi i MENY bestemte oss i 2011 for å kartlegge og løfte norsk lokalmat. Da samlet vi engasjerte matarbeidere i MENY til et laug, som siden har reist landet rundt på jakt etter verdifulle matskatter, som får plass i butikkhyllene våre.

Finn dine lokale Matskatter

Medlemmene i lauget jobber til daglig i MENY og er matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. De er kokker, butikkslaktere, pølsemakere og ostenerder. 

De representerer alle regionene i landet og er matfaglige rådgivere for MENY-butikkene i sitt område. 

Medlemmene i Lauget er MENY-ansatte som har et glødende engasjement for sitt fag. Medlemmene i Lauget er MENY-ansatte som har et glødende engasjement for sitt fag.

- Vi heier på produsenter med lidenskap for faget, som leverer et solid håndverk, som sørger for mangfold og skaper smaker vi ikke ville vært foruten, forteller Espen Lie, leder av MENY-Lauget. Disse produsentene forvalter en viktig kulturarv og gjør landet vårt rikere. 

Klar lokal identitet

MENY-Lauget finner produsentene som ikke bare vil lage Norges, men verdens beste ost. Vi leter etter produsenter som tar vare på særnorske tradisjoner, som klippfisk og reinsdyr, og ser samtidig etter de som tør å sprenge nye grenser.

En matskatt kan være en lettsaltet skinke, et knasende flatbrød eller en god potet, og den kan komme fra en liten eller en stor produsent.   

Den unike kvaliteten ved akkurat dette produktet i kombinasjon med klar lokal identitet og en god historie, gjør at det fortjener å bli kalt en matskatt.

Vi har funnet over 3000 produkter fra rundt 450 lokale produsenter – og jakter fremdeles. Slik bidrar vi i MENY til et bredt mangfold og det største utvalget av matvarer på nett og i butikk.

Vi deler troen på at den som spiser bedre, lever bedre.

Hva er Matskatter i MENY?

Hva er Matskatter i MENY?

Hva mener vi i MENY når vi snakker om norske Matskatter? Vel, lokalmat, regionalmat, kortreist mat, gårdsmat – kjært barn har mange navn. Vi har valgt å sammenfatte alle disse til et felles begrep; Matskatt.