Lene slår et slag for taco med Matskatter

Lene slår et slag for taco med Matskatter

Lene Kristiansen startet karrieren i morens meksikanske restaurant. Nå samler hun familien til tacofredag og øser av sin kunnskap som ferskvaresjef på MENY Rona.

MENY-Lauget består av matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. Lene er utdannet kokk og butikkslakter og brenner for unik lokalmat. 

Lene Kristiansen

Ferskvaresjef på MENY Rona, fra Kristiansand

  • Startet i morens meksikanske restaurant, kokk ved flere hoteller og restauranter, den siste tiden som kjøkkensjef. Har fagbrev som kokk og butikkslakter.
  • På fritiden driver jeg med sykling, både racer og off road.  

Jeg har tilbrakt store deler av yrkeslivet i restaurant, men hadde lyst til å gjøre noe annet og trengte et mer stabilt liv – og jeg fant raskt ut at jeg kunne være kreativ som ferskvaresjef også.

Jeg liker mye fart og mye jobb, men hadde ikke lyst på de sene kveldene – og da var MENY perfekt. 

Dette er MENY-Lauget

Dette er MENY-Lauget

MENY-Lauget består av våre egne kokker og eksperter, som har fått i oppdrag å lete, lukte og smake seg frem til særegne lokale matskatter.

Hva er ditt ekspertområde?

Jeg liker å fremme unik lokalmat. Her har vi blant annet lokalprodusert mozzarella fra Høvåg og pinnekjøtt fra Hovden.

Det er utrolig bra at MENY støtter de lokale produsentene som ånder og lever for det de gjør. Det er utrolig givende, og det er noe jeg liker best med Lauget. Du blir kjent med produsentene, som gjør det lettere å anbefale produktene deres.

Lokalmatprodusentene har ingen A4-jobb. Ofte er hele familien i arbeid, de jobber hele døgnet og den lidenskapen er det fantastisk å støtte opp om.

Det er også viktig på alle måter at vi bruker de gode råvarene vi har her i landet.

Røyland gård - Engesland

Røyland gård - Engesland

Skogsgourmet og kortreiste råvarer høstet, sanket og plukket for hånd.

Hvis du skal ta med tre Matskatter til en øde øy? 

Da tar jeg med varmrøkt laks fra Reinhartsen med chili og koriander, pinnekjøtt fra Hovden Fjellgård, og ripssyltetøy fra Røyland gård.

... Og med syltetøyet jeg ha Rosalita ost fra Birkenes. Det ble fire  – men da har jeg en tre-retter!

Hvor kommer lidenskapen og matgleden fra?

Min mor var kokk og min morfar var glad i å lage mat. Det samme var min farmor.

Mor drev den meksikanske restauranten Amigos midt i Kristiansand. Jeg startet i oppvasken der og syntes det var helt topp å tjene mine egne penger. Restauranten eksisterer enda, nå er det lillesøsteren min som driver den.

Har du noen gode kokketips?

Mango til laks smaker himmelsk. Det kan være mango chutney eller kuttet mango, gjerne blandet med litt lime og finhakket rødløk.