Grillmat i påsken

Grillmat i påsken

Sen påske betyr bare én ting: tidlig grillsesong! Enten det er pølser, hjemmelaget hamburger i solveggen eller laks på grillen hjemme. Eller hva med påskelam på grillen?

Enten du foretrekker den klassiske turpølsa eller er en grillmester som leter etter en god grunn til å sparke i gang årets grillsesong, har vi alt du trenger til årets første grillmåltid. 

Hamburger i solveggen

Er du grillsjefen på verandaen, slår en saftig hamburger aldri feil. Du kan kjøpe ferdige hamburgere, men hvorfor ikke diske opp med en hjemmelaget burger?

Hamburger med tomat og coleslaw er perfekt å lage ute på terassen. Hamburger med tomat og coleslaw er perfekt å lage ute på terassen.

Har du lyst til å imponere med hjemmelaget hamburger, kan du prøve denne oppskriften.

Dette trenger du:

 • 600g kjøttdeig
 • Salt og pepper
 • evt noen finhakkede, friske urter

Slik gjør du:

 1. Bland alle ingrediensene forsiktig sammen (ikke rør for mye, da blir de tørre).
 2. Smak til med salt og pepper og legg til det du måtte ønske som for eksempel chili, cheddar eller bacon. 
 3. Del blandingen i fire og klapp burgerne flate. La de være rundt 1,5 cm høye.
 4. Legg på grillen og voilà - deilig hjemmelaget burger. 
Dårlig tid? MENY har et stort utvalg hamburgere som smaker hjemmelaget og gjør seg godt på grillen. Spør etter Angusburger i ferskvaredisken!

Prøv MENYs angusburger:

Lammelår på grillen 

Påskelam på grillen i år? Ingen problem! Har du en grill som kan holde temperatur til langtidsgrilling? Hvis ikke kan du ta stekingen inne i stekeovnen og legge den på grillen når det gjenstår ca 20 minutter. Bruk steketermometer mot slutten for å kontrollere varmen.

Grillet lammelår kan serveres med det meste av tilbehør. Du kan for eksempel servere tomater, gresk salat og tzatziki for en internasjonal vri. Grillet lammelår kan serveres med det meste av tilbehør. Du kan for eksempel servere tomater, gresk salat og tzatziki for en internasjonal vri.

Slik griller du lammelår:

 • Pensle lammelåret med rapsolje og krydre med salt og pepper. Du kan også bruke en glaze som pensles på mot slutten av grilltiden.
 • Grill lammelåret på direkte varme til det er gyllent rundt hele.
 • Flytt det over på indirekte varme og la det ligge til det har riktig kjernetemperatur.
 • La lammelåret hvile i 20 minutter før det skjæres i skiver og serveres. Da kan det være fint å dekke det til med et kjøkkenhåndkle.

Når steketermometeret viser 65 °C er kjøttet medium, og på 70 °C er det medium pluss. Lammelåret er gjennomstekt på 75 °C.

Du kan også stikke hull i lammelåret og fylle med hvitløksfedd og rosmarin før du legger det på grillen.

Grillmat på tur 

Med skinnende sol, nypreparerte skiløyper og rykende varm kakao er det bare grillmaten som mangler for den perfekte påskestemning.

For deg som vil ut på tur er det ingenting som passer bedre enn deilige grillpølser. Hva er vel bedre enn å samles rundt bålet i påskesola?

Emblem
På flere steder av landet kan det være så tørt at det er fare for skogbrann. Husk å sjekke om det er skogbrannfare i ditt nærområde dersom du ønsker å grille på tur!

Hos MENY kan du velge mellom mange forskjellige varianter som faller i smak hos både store og små. Jacobs utvalgte har flere spennende smaker, blant annet spicy ostepølse, lammepølse, salsiccia og chorizo.

Har du husket å kjøpe pølser?

Pølse i pinnebrød

Snurr gjerne litt pinnebrød rundt pølsene for en ny vri. Hjemmelaget pinnebrød er perfekt å ta med på tur og grille på bål!

Stek pinnebrødene (med eller uten pølse inni) over glørne istendenfor åpen flamme. Steker du dem over åpen ild framfor glørne vil du få svartbrent brød. Husk å snu pinnene ofte!

Slik oppgraderer du ostesmørbrødet

Slik oppgraderer du ostesmørbrødet

Ostesmørbrød er godt med en vanlig gulost og skinke - men du kan løfte toasten til nye høyder med spennende oster og smaksrikt tilbehør. Blåmuggost og sennep, eller hva med chevre med spekeskinke og honning? Se våre tips!

Ostesmørbrød

Ostesmørbrød er også veldig godt på grillen, og kan enkelt lages før dere går ut. 

Slik gjør du:

 1. Legg skinke og ost på en brødskive og legg en ny brødskive på toppen.
 2. Smør litt smør på utsiden av brødet, ta litt grillkrydder på hver side.
 3. Pakk smørbrødene inn i aluminiumsfolie.
 4. Varm de på glørne i bålet i to-tre minutter på hver side.
Er du på tur, kan du enkelt pakke laksen og grønnsakene i folie og grille foliepakken på gjørne. Enkel og velsmakende turmat! Er du på tur, kan du enkelt pakke laksen og grønnsakene i folie og grille foliepakken på gjørne. Enkel og velsmakende turmat!

Fisk på grillen

Ønsker du et magrere alternativ til grillmaten er grillet fisk den perfekte løsningen. Grillet laks smaker utrolig godt og er veldig lett å tilberede.

Slik gjør du:

 1. Krydre laksen og legg den på det varmeste området på grillen, med skinnsiden ned.
 2. Når varmen stiger fra laksen og den blir lyserosa er den ferdig. 

Trenger du inspirasjon? Prøv disse oppskriftene:

Alt fra asparges, maiskolber, grillede grønnsaker eller en deilig mango- og avokadosalat smaker godt som tilbehør til laks. 

Kjøp fersk laks på nett og få den levert hjem:

Fisk på grillen

Fisk på grillen

Fisk er lett og enkel sommermat, som kan dampes, kokes, stekes, bakes og grilles – eller spises helt rå om du vil. Se våre beste tips for å grille fisk!

Tilbehør til grillmaten

Middagen er aldri komplett uten tilbehør - det gjelder også når du griller. Enten du skal grille pølser, hamburger, fisk eller noe helt annet; det gode tilbehøret bør alltid inkluderes. 

Prøv disse oppskriftene:

Tilbehøret har mye å si, og kan løfte en ordinær pølse til nye høyder! Tilbehøret har mye å si, og kan løfte en ordinær pølse til nye høyder!

Er du glad i mye smak anbefales ulike typer krydddersmør og dressinger for det lille ekstra. Aioli er en fin allrounder som passer det meste av grillmat. Den er også god som dip!

Til hamburger og pølse kan du også prøve Jacobs Utvalgte chilimajones, en sterkere sennep eller guacamole og toppe det hele med friske grønnsaker. 

Ikke glem det gode tilbehøret