Slik steker du pizza på grillen Se video

Slik steker du pizza på grillen

Oppdatert 4. juli 2022
Visste du at pizza enkelt kan grilles? En kombinasjon av pizzastein og lokk gir en knasende sprø pizza og deilig smeltet ost. Her er våre tips til å grille pizzaen på gassgrill eller kullgrill.

En tynn, italiensk bunn får man som regel i en tradisjonell, vedfyrt pizzaovn. Her ønsker man intens temperatur på rundt 300 grader, noe som gir luftig skorpe og tynn, sprø bunn.

En kulegrill i kombinasjon med en pizzabakesten er perfekt til pizza nettopp på grunn av muligheten for god varme.

Et hint av smak fra kullet gjør dette tilnærmet likt opplevelsen du får av pizza bakt i en pizzaovn.

Slik griller du pizza

  1. Gjør grillen klar til høy, direkte varme.
  2. Legg bakesteinen midt på grillristen, la den bli skikkelig varm – det tar omtrent 20 minutter. La gen gjerne ligge enda lenger.
  3. Legg pizzaen på bakesteinen. Her kan du eventuelt "skli" bunnen over på grillen med bakepapir under, dra vekk papiret etter 30 sekunder når bunnen har satt seg litt. En pizzaspade med durumhvetemel gjør også susen når du skal flytte pizzaen over på grillen. 
  4. Gå deretter over til å steke pizzaen på indirekte varme. Hvis du bruker en gassgrill slukker du brenneren som er direkte under steinen. På kullgrillen legger du kullet i en sirkel i ytterkant av grillen, slik at det ikke er kull rett under stenen.
  5. Pizza grilles under lokk på grillen. Følg godt med, den høye varmen og tynne bunnen gjør at pizzaen er ferdig på få minutter!

Oppgradere grillen til pizzaovn?

Du kan også legge litt røykflis i grillen for ekstra god smak.

Gjør pizzaen bedre med pizzamel:

Hemmeligheten bak en god pizzasaus

Hemmeligheten bak en god pizzasaus

Tomatsaus til pizza blir best når du lager den selv. Hjemmelaget pizzasaus løfter faktisk smaksopplevelsen av en pizza og det er letter å lage enn du tror. Vi viser deg hvordan og deler våre beste tips.

Har du ikke pizzastein kan du bruke langpanna fra ovnen eller en stekepanne av jern som ståler høy varme.