Sommerens beste fiskemiddager

Sommerens beste fiskemiddager

Stikkordet for fisk denne sommeren er “enkelt”.

 I sommer har vi gjort det enkelt for deg! Vi laget klart både porsjonsfileter med laks, som du raskt og enkelt kan grille eller steke i panna, og ferdig fiskewok med sprø grønnsaker, som du finner i løsvekt i fiskedisken.

For å få mest mulig ut av fiskemiddagen har Harald Kvarme Slettbakken, assisterende ferskvaresjef hos MENY Ski Storsenter, følgende tips: 

– Grill laksen med skinnet på! Legg fisken med skinnsiden ned og grill til du ser at varmen har steget til toppen av fileten. Ta fisken av grillen, snu den og dra av skinnet. Krydre med salt og pepper, og du er i mål! Skal du grille skinnfri laksefilet kan du legge fileten på et par tykke skiver sitron. Da unngår du at fisken svir seg fast i grillristen, og du får en deilig frisk smak av sitrus.

Harald gir deg sine beste tips til sommerens fiskemiddager. Harald gir deg sine beste tips til sommerens fiskemiddager.

Fiskewok med flere bruksområder

Fiskewokken fra fiskedisken kan brukes til mye mer enn bare wok. Blandingen inneholder laks, torsk eller steinbit, sprø grønnsaker, kongereker og sitronpepper, og blir laget fersk i alle butikkene våre.

Tre bitene på grillspyd, eller pakk den inn i aluminiumsfolie og legge den rett på grillen! For en sommerlig vri, kan du servere fiskewoken med aioli og focaccia ved siden av.

Grillspyd: smakskombinasjoner, grilltider og marinader

Grillspyd: smakskombinasjoner, grilltider og marinader

Lag ulike grillspyd med familiens favoritter av grønnsaker, kylling, fisk og kjøtt, og tre på et grillspyd. Vi tipser om gode kombinasjoner, grilltider og marinader.

Klippfiskmagi

Harald slår også et slag for MENYs egen bacalao, som er laget med råvarer fra klippfiskspesialisten Dybvik. Bacalaoen er rik på smak og inneholder både tomat, paprika, oliven, løk og poteter – sammen med rause biter av klippfisk. 

– Enklere blir det ikke! Varm bacalaoen, og opplev det sunnmøringene kaller ekte klippfiskmagi!

Slik tilbereder du fisken du får på kroken

Slik tilbereder du fisken du får på kroken

Fiskelykke? Slik sløyer og tilbereder du sei, makrell, torsk, hvitting, laks og ørret som du har fisket selv.

3 tips til sommerens beste fiskemiddager!

Fiskewok med grønnkål og sweet chili saus

Lag en deilig fiskewok i sommer med med MENYs egne ferdige fiskewok, grønnkål og sweet chilisaus. På kort tid har du en sommerlig, litt sunnere middag eller lunsj full av smak. 

Sommerlig fiskewok med grønnkål og sweet chilisaus. Sommerlig fiskewok med grønnkål og sweet chilisaus.

Alt du trenger for å lage fiskewok:

Bacalao med klippfisk – lag selv eller kjøp ferdig

Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder. Du kan lage den selv etter oppskrift her, eller kjøpe den med deg fra fiskedisken.

Bacalao med klippfisk - lag den selv eller kjøp den ferdig i fiskedisken! Bacalao med klippfisk - lag den selv eller kjøp den ferdig i fiskedisken!

Hjemmelaget bacalao til 4 personer:

Grillet lakseburger med bacon, grønnkål og parmesan

Burger slår aldri feil, og spesielt ikke om sommeren. Lag en deilig burger med laksefilet, sprøstekt tørrsaltet bacon, parmesanchips og spennende sauser.

Gi laksen en sommerlig vri! Server med bacon, grønnlål og parmesan. Gi laksen en sommerlig vri! Server med bacon, grønnlål og parmesan.

Alt du trenger til lakseburger: