Vegetartaco: 4 alternativer som erstatter kjøttdeig

Vegetartaco: 4 alternativer som erstatter kjøttdeig

Taco uten kjøttdeig er alt annet enn kjedelig. Her gir vi deg fire gode kjøttfrie alternativer til taco!

Enten du er vegetarianer, fleksitarianer eller bare ønsker å prøve noe nytt til fredagstacoen, er mulighetene mange! Her gir Emil Myrvang, medlem i MENY-Lauget, deg sine beste tips og råd til vegetartacoen.

Bønner

Når du skal lage kjøttfri taco er  bønner et klassisk alternativ til kjøttdeig. Bønner serveres gjerne også i den "vanlige" tacoen, men i vegetartaco spiller de hovedrollen.

Bønner er et smakfullt alternativ til kjøtt Bønner er et smakfullt alternativ til kjøtt

Det er flere måter å bruke bønner i taco på. Det enkleste er å helle av laken, skylle bønnene og bruke de som de er, men det aller beste er å varmebehandle bønnene og lage en slags stuing.

Slik lager du taco med bønner:

 1. Hell av laken og skyll bønnene med kaldt vann i en sil.
 2. Finn frem en gryte og bland sammen bønnene, litt vann og eventuelt litt tacokrydder.
 3. Varm blandingen på svak varme, og gi den gjerne litt tid. Da tykner blandingen, og blir kremete og god.
 4. Smak til bønneblandingen med salt, pepper og sitronsaft.
 5. Et annet alternativ er å knuse bønnene lett med en gaffel før servering.

Prøv disse i tacoen:

Emblem
I taco er det gjerne kidneybønner og sorte bønner som er mest vanlig. For en rikere smak og konsistens kan du gjerne bruke forskjellige typer bønner i samme blanding.

Prøv også vegetar nachos:

Eksotiske retter med bønner og linser

Eksotiske retter med bønner og linser

Bønner og linser gjør middagen raskt både sunnere og mer næringsrik. Her har vi hentet frem våre beste oppskrifter inspirert av kjøkkenet til India, Mexico og Midtøsten.

Fisk og skalldyr

Visste du at i Mexico er det like vanlig å bruke fisk og skalldyr i tacoen som kjøtt? Skal du lage fisketaco kan du bruke mange ulike sorter fisk, som breiflabb, kveite, sei, laks, ørret og torsk. I tillegg egner også skalldyr som scampi, reker og kamskjell seg godt for en ny vri på tacoen.

Slik lager du fisketaco:

 1. Start med å skjære fisken i fine biter
 2. Brun bitene i stekepannen.
 3. Bland inn tacokrydder.
 4. Pass på å ikke røre for mye! Da kan fiskebitene falle fra hverandre

Prøv denne enkle og veldig gode oppskriften med torskefilet, guacamole, lime og salsa: 

Kjøp det du trenger og få det levert hjem:

Vegetardeig og vegetarfarse

I takt med at stadig flere av oss ønsker kjøttfrie alternativer til middagen, har også produsentene kommet på banen med flere gode produkter som erstatter kjøttet – uten å gå på bekostning av smaken og konsistensen man kjenner fra den klassiske kjøttdeigen.

Hos MENY finner du kjøttfrie produkter fra både VegMe og Oumph!, som passer perfekt i tacoen. Disse stekes og krydres på samme måte som kjøttdeig. Enkelt og veldig godt! 

Sopp

Det er to ting som gjør at sopp egner seg spesielt godt som et kjøttfritt alternativ til tacoen; den saftige konsistensen og evnen til å trekke til seg smak.

Bruker du sopp i tacoen velger du selv om du vil steke den i nøytral olje sammen med løk eller om du vil gi den et dryss tacokrydder. Østerssopp, sjampinjong, aromasopp og portobello passer godt i tacoen.

Slik bruker du sopp i taco:

 1. Del soppen i passende biter og stek den i olje eller smør i pannen til den får en fin og gyllen farge. Du kan også krydre med tacokrydder.
 2. Skjær løken i tynne ringer og stek den sprø i nøytral olje.
 3. Bland sammen sopp og løk i en skål.
 4. Topp med finsnittet vårløk.
 5. Fordel sopp og klassisk taco-tilbehør i lefser. Ekstra godt er kombinasjonen sopp, vårløk og guacamole toppet med rømme.

Har du prøvd disse?