Vegetartaco: 4 alternativer som erstatter kjøttdeig
Enten du er vegetarianer, fleksitarianer eller bare ønsker å prøve noe nytt til fredagstacoen, er mulighetene mange! Her gir Emil Myrvang, medlem i MENY-Lauget, deg sine beste tips og råd til vegetartacoen.
Bønner
Når du skal lage kjøttfri taco er bønner et klassisk alternativ til kjøttdeig. Bønner serveres gjerne også i den "vanlige" tacoen, men i vegetartaco spiller de hovedrollen.
Det er flere måter å bruke bønner i taco på. Det enkleste er å helle av laken, skylle bønnene og bruke de som de er, men det aller beste er å varmebehandle bønnene og lage en slags stuing.
Slik lager du taco med bønner:
- Hell av laken og skyll bønnene med kaldt vann i en sil.
- Finn frem en gryte og bland sammen bønnene, litt vann og eventuelt litt tacokrydder.
- Varm blandingen på svak varme, og gi den gjerne litt tid. Da tykner blandingen, og blir kremete og god.
- Smak til bønneblandingen med salt, pepper og sitronsaft.
- Et annet alternativ er å knuse bønnene lett med en gaffel før servering.
Prøv disse i tacoen:
Prøv også vegetar nachos:
Fisk og skalldyr
Visste du at i Mexico er det like vanlig å bruke fisk og skalldyr i tacoen som kjøtt? Skal du lage fisketaco kan du bruke mange ulike sorter fisk, som breiflabb, kveite, sei, laks, ørret og torsk. I tillegg egner også skalldyr som scampi, reker og kamskjell seg godt for en ny vri på tacoen.
Slik lager du fisketaco:
- Start med å skjære fisken i fine biter
- Brun bitene i stekepannen.
- Bland inn tacokrydder.
- Pass på å ikke røre for mye! Da kan fiskebitene falle fra hverandre
Prøv denne enkle og veldig gode oppskriften med torskefilet, guacamole, lime og salsa:
Kjøp det du trenger og få det levert hjem:
Vegetardeig og vegetarfarse
I takt med at stadig flere av oss ønsker kjøttfrie alternativer til middagen, har også produsentene kommet på banen med flere gode produkter som erstatter kjøttet – uten å gå på bekostning av smaken og konsistensen man kjenner fra den klassiske kjøttdeigen.
Hos MENY finner du kjøttfrie produkter fra både VegMe og Oumph!, som passer perfekt i tacoen. Disse stekes og krydres på samme måte som kjøttdeig. Enkelt og veldig godt!
Handle kjøtterstatning hos MENY:
Sopp
Det er to ting som gjør at sopp egner seg spesielt godt som et kjøttfritt alternativ til tacoen; den saftige konsistensen og evnen til å trekke til seg smak.
Bruker du sopp i tacoen velger du selv om du vil steke den i nøytral olje sammen med løk eller om du vil gi den et dryss tacokrydder. Østerssopp, sjampinjong, aromasopp og portobello passer godt i tacoen.
Slik bruker du sopp i taco:
- Del soppen i passende biter og stek den i olje eller smør i pannen til den får en fin og gyllen farge. Du kan også krydre med tacokrydder.
- Skjær løken i tynne ringer og stek den sprø i nøytral olje.
- Bland sammen sopp og løk i en skål.
- Topp med finsnittet vårløk.
- Fordel sopp og klassisk taco-tilbehør i lefser. Ekstra godt er kombinasjonen sopp, vårløk og guacamole toppet med rømme.