5 spennende tips til hverdagsfrokosten

5 spennende tips til hverdagsfrokosten

Start dagen med en rask, enkel og smakfull frokost! Her er våre 5 beste tips til raske og litt sunnere hverdagsfrokoster.

Dagens første måltid er ofte det som setter oss i gang og gjør oss klare for skole- eller arbeidsdagen. Det er ikke alltid man har god tid til frokosten, men det betyr ikke at man må gå uten å spise.

Havregrøt

Havregrøt er en god klassiker som holder deg mett lenge. Det finnes utallige måter å variere den på! Kok den på melk eller vann, og topp den gjerne med nøtter, rosiner og bær. Du kan også lage en over-natten grøt som gjør seg selv i kjøleskapet.

Havregrøt kan du toppe med nesten hva som helst. Her har vi toppet den med deilige blåbær og rosiner Havregrøt kan du toppe med nesten hva som helst. Her har vi toppet den med deilige blåbær og rosiner

Har du ekstra dårlig tid kan du spise havregrynene som de med kald melk, eller koke opp vann i en vannkoker og helle over havregrynene. Raskt, enkelt og utrolig godt!

Få det du trenger levert hjem:

Hva med å lage en deilig smoothie dagen før? Superkjapp frokost! Oppbevar smoothien i en tom juicekartong, og rist godt før du drikker.


Kjapp frokost med cottage cheese, kesam eller yoghurt

Cottage cheese er et godt alternativ til yoghurt, pålegg og tilbehør til måltidene. Prøv den med granola og litt syltetøy! Cottage cheese er et godt alternativ til yoghurt, pålegg og tilbehør til måltidene. Prøv den med granola og litt syltetøy!

Topp yoghurten med nøtter, müsli, granola eller bær for en frisk start på dagen. Bruk gjerne naturell, usøtet matyoghurt for å få fram alle de gode smakene i toppingen.

En annen frisk frokost er cottage cheese med banan og jordbær – gjerne med litt nøtter for ekstra knas. Du kan også bruke samme fremgangsmåte med kvarg og kesam, ta det du har tilgjengelig!

Dette er forskjellen på meieriproduktene

Dette er forskjellen på meieriproduktene

Lurer du på hvordan man bruker kesam i matlaging? Hva er forskjellen på rømme og crème fraîche? Her får du svar på forskjellene mellom de mest populære meieriproduktene.

Emblem
Ha oppskåret brød i fryseren, så har du alltid noen skiver til brødristeren.

Gjør brødskivene spennende

De fleste av oss ender ofte med det samme pålegget på brødskiven hver dag - da er det ikke rart man går lei! Prøv å tenke nytt - hvorfor ikke prøve kalkunpålegg istedenfor kokt skinke, eller å bytte ut smør med avokado eller grønn pesto.

Saftig gulrotbrød med kalkunbryst egner seg godt som både frokost og lunsj Saftig gulrotbrød med kalkunbryst egner seg godt som både frokost og lunsj

Du kan også friske opp brødskiven med en en sprø salat under pålegget, toppet med gode grønnsaker som tomat, paprika og agurk.

Prøv også nye typer brød så du ikke går lei. Brød med nøtter, hele korn eller frø er saftige og smakfulle!

Prøv noe nytt:

Omelett er raskt å lage, perfekt om man ønsker en god frokost på 1-2-3! Omelett er raskt å lage, perfekt om man ønsker en god frokost på 1-2-3!

Omelett

Ønsker du en fyldig frokost er eggerøre eller omelett noe du bør vurdere. Du kan enkelt lage det samme dagen, eller dagen i forveien om du vet du kommer til å ha dårlig tid.

Bland inn grønnsaker som vårløk, tomat, paprika, squash eller spinat, og du kan i tillegg ha i skinke. Spises alene eller med et par gode, grove brødsiver ved siden av.

Emblem
Hvis du ikke er helt dreven med å få fine omeletter, kan du lage det til en smakfull eggerøre. Enda enklere, men like godt.
Pannekaker er ikke nødvendigvis en usunn start på dagen. Lag grovere pannekaker og topp de med frisk frukt og bær Pannekaker er ikke nødvendigvis en usunn start på dagen. Lag grovere pannekaker og topp de med frisk frukt og bær

Grove frokostpannekaker

Har du litt bedre tid en morgen, kan du lage frokostpannekaker. Hvis du vil lage grovere type, velg sammalt mel og bland 50/50 med siktet mel. Du kan også bruke havregryn.

Grunnoppskrift pannekaker:

  • 3 dl mel
  • 4 egg
  • 5 dl melk

Kjøp det du trenger i nettbutikken:


Bananpannekaker

Dersom du har overmodne bananer du ikke får brukt, kan du bruke dem i bananpannekaker! Kjempegodt til både frokost og lunsj.

Syv tips til å bruke opp overmodne bananer

Syv tips til å bruke opp overmodne bananer

Modne bananer er det perfekte utgangspunkt for både is, pannekaker, kake og smoothie. Scroll ned for gode tips!