Matskattstipendet - Norges største lokalmatpris

Matskattstipendet - Norges største lokalmatpris

Hvert år deler MENY ut Matskattstipendet, som er Norges største lokalmatpris, at du skal finne et enda større utvalg av lokale råvarer av høy kvalitet i din butikk. Matskattstipendet et stipend vi håper vil inspirere lokale matprodusenter og glede deg som er glad i god, lokal mat.

Siden 2015 har vi hvert år delt ut ett hovedstipend på kr. 500 000,- og flere mindre stipender til lokale produsenter som lager produkter av en helt unik kvalitet.

Målet med stipendet er å gi vinneren muligheten til å utforske nye produkter, øke produksjonen eller realisere innovasjonsprosjekter. 

For deg som er glad mat betyr dette kort og greit at stipendet vil føre til at du fortsetter å finne ny gode, smakfulle og lokale varer i butikkhyllene.

Finalistene til Matskattstipendet velges ut blant produsenter som MENY-lauget, MENYs egne mateksperter, har reist land og strand rundt for å finne. 

Tidligere vinnere

I 2015 vant kjøttprodusenten Prima Jæren fra Rogaland, for deres arbeid med å heve kvaliteten på norsk rødt kjøtt.

I 2016 vant Skjærgaarden Gartneri fra Vestfold med sine smaksettende, friske grønnsaker og urter.

I 2017 vant osteprodusenten Himmelspannet fra Buskerud for sin jobb med å utvikle nye kvalitetsoster fra Norge.

2018 vant Hvasser Asparges fra Vestfold for sin jobb med å dyrke grønn asparges i Norge.

I 2019 vant Ask gård fra Buskerud, som har vist både mot og stor innovasjonsevne i utviklingen av sine økologiske, håndlagde spekepølser tuftet på god dyrevelferd. 

I 2020 vant Ek Gårdskjøkken, som er i front når det gjelder både bærekraft og kvalitet.