Hjemmelaget pizza med crème fraîche og spinat

Hjemmelaget pizza med crème fraîche og spinat

Ingredienser

Pizzadeig

1 dl sammalt hvete
1 dl spelt
2 dl hvetemel
25 g fersk gjær
2 dl vann
2 ss olivenolje
0,5 ts salt

Fyll

4 stk hvitløksfedd
2 dl créme fraîche
200 g fersk spinat
1 stk fersk mozzarella
150 g ost
salt
kvernet pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er en vegetarpizza som passer for hele familien. Her kan du bake bunnen selv, eller kjøpe ferdiglaget bunn i butikken. Deilig hvit pizza med bakt hvitløk, crème fraîche saus og mozzarella. En vegetarpizza som er like rask å lage som den er god.

  1. Bland det sammalte melet sammen med 1 dl hvetemel og salt i en bakebolle. Løs opp gjæren i lunkent vann. Hell gjærblandingen over i det tørre og tilsett oljen. Arbeid deigen godt sammen.
  2. Tilsett resten av melet til passe konsistens på deigen (den skal være litt klissete) og elt i ca. 5–10 minutter til den blir myk, smidig og elastisk.
  3. Dekk til bollen og hev deigen til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  4. Legg hvitløkfeddene på et stykke aluminiumsfolie og drypp over litt olje. Pakk folien rundt hvitløken og bak feddene ved 200 grader i ca. 20 minutter, til hvitløken blir myk.
  5. Fres spinaten i en stor, varm panne med litt olivenolje. Krydre med salt og pepper og hell alt over i en stor sil slik at væsken fra spinaten drypper av. Press mest mulig væske ut av spinaten når den har blitt litt avkjølt.
  6. Del deigen i to like store emner og rull dem til boller. (Du kan selvfølgelig også lage en stor pizza hvis du heller vil det.) Kjevl bollene ut til tynne pizzabunner.
  7. Press den bløte hvitløken ut av skallet og over i en liten bolle. Knus den med en gaffel og rør inn crèmefraîche. Smak sausen til med salt og pepper. Smør hvitløkssausen jevnt utover pizzabunnene.
  8. Fordel spinaten og fersk mozzarella i tynne skiver. Dryss over revet ost og avslutt med noen dråper olivenolje.
  9. Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 250 grader til den er sprø og gyllen, ca. 8–10 minutter.