Hvit pizza med creme fraiche og spinat

Hjemmelaget pizza med bakt hvitløk, hvit pizzasaus av creme fraiche, toppet med spinat og mozzarella. Bak bunnen selv, eller kjøp ferdig pizzabunn i butikken. En vegetarpizza som er like rask å lage som den er god.
Hvit pizza med creme fraiche og spinat

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Slik gjør du

  1. Legg hvitløkfeddene på et stykke aluminiumsfolie og drypp over litt olje. Pakk folien rundt hvitløken og bak feddene ved 200 grader i ca. 20 minutter, til hvitløken blir myk.
  2. Fres spinaten i en stor, varm panne med litt olivenolje. Krydre med salt og pepper og hell alt over i en stor sil slik at væsken fra spinaten drypper av. Press mest mulig væske ut av spinaten når den har blitt litt avkjølt.
  3. Rull ut pizzabunnen.
  4. Press den bløte hvitløken ut av skallet og over i en liten bolle. Knus den med en gaffel og rør inn crèmefraîche. Smak sausen til med salt og pepper. Smør hvitløkssausen jevnt utover pizzabunnen.
  5. Fordel spinaten og fersk mozzarella i tynne skiver. Dryss over revet ost og avslutt med noen dråper olivenolje.
  6. Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 250 grader til den er sprø og gyllen, ca. 8–10 minutter.
Press den bløte hvitløken ut av skallet og over i en liten bolle. Knus den med en gaffel og rør inn crèmefraîche. Smak sausen til med salt og pepper. Smør hvitløkssausen jevnt utover pizzabunnen.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 250 grader til den er sprø og gyllen, ca. 8–10 minutter.