Hveteboller uten melk og egg

Hveteboller uten melk og egg

Ingredienser

1 kg hvetemel
1,5 dl sukker
2 pakker tørrgjær
150 g melkefri margarin (for eksempel Melange uten melk, salt og soya eller Soft Flora Spesial)
6 dl vann
2 ts kardemomme

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Allergi overfor egg og melk er de vanligste allergier hos barn. Her får du en oppskrift på hveteboller uten egg og melk. Gir ca 20-25 boller.

  1. Bland alt det tørre og tilsett smeltet margarin og vann (ca 40 °C) Blandes i kjøkkenmaskin til en jevn og smidig deig.
  2. La deigen heve i 30 - 40 minutter.
  3. Elt deigen og del i ca 20 - 25 biter. Trill ut fine, runde boller.
  4. La dem heve i 30 minutter før steking.
  5. Bruk bakepapir, evt smør stekeplaten med melkefri margarin eller olje. Husk at du ikke pensler med egg.
  6. Stekes midt i ovnen på 200 °C i 10 - 15 minutter. Kan pyntes med melisglasur laget av melis, vann og/eller melkefri margarin. Ønsker du brun glasur kan kakao tilsettes.

Oppskrift fra

Tips

Bruker du melkefri margarin uten salt, tilsett 1 ts salt.

Relaterte oppskrifter