Nigiri sushi

Nigiri er sushiris formet som en avlang ball med litt wasabi og en tynn skive rå fisk. I denne oppskriften bruker vi laks, tunfisk og kveite, men torsk, kamskjell og kokt scampi er også godt.
Nigiri sushi

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Ristede sesamfrø smaker fantastisk som topping på laksen.

Slik gjør du

  1. Kok sushirisen etter anvisningen på pakken. Smak til risen med sukker, riseddik og salt.
  2. Skjær fisken i tynne skiver.
  3. Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann, så risen ikke kleber på fingrene. Ta en porsjon med sushiris, bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang. Form risen til en oval ball. Bitene skal ikke være større enn at de oppskårne fiskeskivene går litt ned på kantene.
  4. Legg litt wasabi på risballen og legg så fileten over risballen. Form biter ved å presse langs siden og på toppen slik at risen og fileten fester seg til hverandre.
  5. Legg nigiribitene pent på et fat og server med soyasaus, wasabi og ingefær.