Sandnøtter

Sandnøtter er for mange ett av de syv slag til jul. Det er en lys julekake som smelter i munnen, med porøs konsistens. Bak sandnøtter sammen med familien, for hjemmelaget er som regel best. Oppskriften gir ca 90 stk.
Sandnøtter

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader og dekk stekeplater med bakepapir.
  2. Pisk sammen egget. Pisk smør og sukker luftig og hvitt, og rør inn det sammenvispede egget.
  3. Sikt inn de tørre ingrediensene, og kna til du får en fast og fin deig.
  4. Trill ut pølser av deigen som du deler opp i små og like store emner. Trill ut små kuler som du setter på stekebrettet. Plasser ca. 20 sandnøtter på hvert brett.
  5. Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter. Sandnøttene skal fortsatt være lyse når de er ferdige. Avkjøl på platen og oppbevar julekakene i en tett boks.