Helstekt kalkunfilet

Helstekt kalkunfilet

Ingredienser

1,5 kg kalkunfilet
2 ss smør
1 ts salt
1 ts pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Her viser vi deg hvordan du går frem for å oppnå en saftig og god kalkunfilet. Middag som garantert vil imponere gjestene dine. Server med kokte poteter og rosenkål.

  1. Gni fileten inn med salt og pepper og la den gjerne stå i 10 minutter før du bruner den.
  2. Brun fileten raskt på alle sider i varm stekepanne med smør.
  3. Legg fileten i en ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
  4. Sett formen i ovnen på 125 °C og stek fileten til steketermometeret viser 65 °C. Dette tar ca. 2 timer.
  5. La den hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
  6. Nå er fileten ferdig stekt og hvilt skjæres den i pene skiver. Anrett på fat med poteter, saus og rosenkål.
  7. Velbekomme!