Laktosefri lasagne

Laktosefri lasagne

Ingredienser

200 g lasagneplater
100 g melkefri ost
50 g margarin
1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
200 g kjøttdeig
125 g sopp
2 bokser hakkede tomater
1 håndfull frisk basilikum
salt
pepper
30 g hvetemel
300 ml Alpro soyadrikk usøtet

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Hjemmelaget, smakfull lasagne for deg med melkeallergi

  1. Varm opp ovnen til 180 grader og smør en ildfast form. Lag tomatsaus først. Smelt halvparten av margarinen og stek hakket løk og hvitløk. Tilsett kjøttdeig og skivet sopp og brun det hele. Tilsett tomatene og smak til med basilikum, salt og pepper. Småkokes i ca 15 minutter.
  2. Lag deretter den hvite sausen. Smelt 25g margarin til en annen kjele og rør inn melet, kok i et par minutter og tilsett deretter Alpro usøtet soyadrikk. Visp til en jevn saus og smak til med salt og pepper.
  3. Start lagdeling av lasagnen: hell litt tomatblandingen i formen og dekk med lasagneplater, hell deretter over et nytt lag med tomatsaus og dekk igjen med lasagneplater. Gjenta til alle ingrediensene er brukt.
  4. Fordel osten på toppen og stek lasagnen i ovnen i 30 minutter til den er gyllen. Serveres gjerne med en frisk salat til.

Oppskrift fra