Kremet pasta med blåskjell

En enkel pastarett med blåskjell, persille og hvitløk. Spaghetti er en middagsfavoritt, og ved å tilsette blåskjell, hvitvin og fløte får du en delikatesse som kan serveres både til hverdags, helg og fest.
Kremet pasta med blåskjell

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Hvitvin kan erstattes med syrlig eplejuice.

Slik gjør du

  1. Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Ta bort knuste skjell.
  2. Sett på en kjele vann til spaghettien.
  3. Fres sjalottløk og hvitløk blanke i en stor gryte.
  4. Tilsett hvitvin eller eplejuice, fløte, estragon, persille og blåskjell. Bland alt godt sammen og la det småputre under lokk i 5-10 minutter.
  5. Kok spaghettien samtidig til den er "al dente", myk, men med litt tyggemotstand.
  6. Blåskjell som ikke har åpnet seg under koking må kastes. Resten renses ut av skallene og legges tilbake i kraften.
  7. Bland nykokt spaghetti inn sammen med skjell og kraft. Servér med et ekstra dryss estragon og persille og noen skjell på toppen til pynt.