Ribbesandwich med epleslaw

Ribbesandwich med epleslaw

Ingredienser

2 kg tynnribbe med rutet svor
1 ts fennikelfrø
0,5 ts korianderfrø
0,5 ts five spice-krydder
0,5 ts chiliflak
2 stk hvitløksfedd
2 ss hakket timian
1 stk revet skall av appelsin
2 ss mild olivenolje
salt
pepper
1 stk hvitløk
3 dl eplemost
gode rundstykker, ciabatta eller brioche-brød

Epleslaw

1 stk mellomstor spisskål eller ½ liten hodekål
2 stk syrlige epler
1 stk rødløk
1 dl majones
1 dl rømme eller gresk yoghurt naturell
2 ss sukker
2 ss eplecidereddik
2 ss grovhakket mynte

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Rester av ribbemiddagen kan serveres på rundstykke eller brød med deilig tilbehør. Prøv denne oppskriften på ribbesandwich med krydder er som en smakebit på juleribba med epleslaw.

  1. Knus fennikel og korianderfrø i en morter (eller krydderboks til stavmikser). Tilsett five spice-krydder, chiliflak, hakket hvitløkfedd, timian, appelsinskall og olje, og knus alt godt sammen.
  2. Gni ribba inn med krydderblandingen og krydre med salt og pepper på alle sider. La gjerne ribba hvile i kjøleskapet natten over med svorsiden ned.
  3. Legg ribba med svorsiden opp i en passende ildfast form. Legg litt sammenkrøllet aluminumsfolie under ribbestykket slik at det får en forhøyning på midten.
  4. Hell eplemost i formen og legg i den hele hvitløken delt i to. Dekk formen godt med aluminiumsfolie og damp ribba ved 220 °C i 45 minutter.
  5. Ta av folien, senk temperaturen til 180 °C og stek i 2 timer (fyll på med klunk vann eller eplemost hvis det er lite væske i formen). Skru opp temperaturen til 230 °C på slutten av steketiden for å få svoren skikkelig sprø. Bruk gjerne omluftgrill hvis du har den funksjonen, men vær forsiktig og følg nøye med.
  6. La ribba hvile i minst 15 minutter før du skjærer den i skiver. Klem den karamelliserte hvitløken ut av skallet og mos den sammen med sjyen i formen.
  7. Rens og skjær kålen, epler og rødløk i tynne skiver. Visp sammen majones, rømme, sukker, eddik og grovhakket mynte. Bland alt sammen og la salaten hvile i 20 minutter før servering.
  8. Drypp sjyen over ribbeskivene og server dem i rundstykker med epleslaw.