Nye måter å spise klementin på

Nye måter å spise klementin på

Det blir ikke jul uten klementiner, men denne lille frukten kan brukes til mer enn godteri. Klementiner brukes først og fremst som de er, til fruktsalater og som garnityr, men se nye måter å bruke klementiner i mat på.

Hvert år importeres det rundt 27 000 tonn klementiner til Norge, og halvparten spises i desember. Men du får tak i gode klementiner resten av året også, og kan med stort hell lage juice av dem. 

Klementin har en intens, søt, aromatisk og oppfriskende smak, og kan brukes til mye. I sauser som vanligvis inneholder appelsin, kan du gjerne bruke klementin for å få en enda søtere og mer aromatisk smak.

I en vakker salat sammen med rødløk

Imponer gjestene med denne vakre salaten! En superenkel, frisk og fruktig salat som pynter opp julebordet. Denne retten kan fint passe som forrett også. Alt du må gjøre er å halvere mengden per person.

En frisk og fruktig salat som pynter opp julebordet. En frisk og fruktig salat som pynter opp julebordet.
Dette visste du kanskje ikke om klementiner

Dette visste du kanskje ikke om klementiner

Vi nordmenn spiser i gjennomsnitt 6 kilo klementiner i året. Og for de fleste er den smaken av jul, selv om den finnes i butikken året rundt. Men når er de på sitt beste, og hva er forskjellen på klementiner og mandariner? Vi gir deg svarene!

Klementin- og rødkålsalat passer godt til karbonader, og det blir en rask og god hverdagsmidag. Klementin- og rødkålsalat passer godt til karbonader, og det blir en rask og god hverdagsmidag.

Klementinmarmelade

Perfekt som tilbehør til smaksrike oster som Manchego, og et raffinert tilbehør til middag som hvit fisk, kylling og svin. Egner seg også bare på en skive ristet brød, knekkebrød eller på grøten.

Marmelade av klementiner passer fantastisk godt på ostebordet som tilbehør til de kraftige ostene. Marmelade av klementiner passer fantastisk godt på ostebordet som tilbehør til de kraftige ostene.
Klementiner oppbevares i kjøleskap ved 2–4 ºC, kan legges rett på fruktfatet, og holder seg godt.

Kalkunfilet med klementin

Vi anbefaler saftig kalkunfilet sammen med julens klementiner og fiken. 

  • Oppskrift finner du her

Topping på riskrem 

Vanligvis serveres riskrem med rød saus, men den er også veldig god med frukt og bær. Prøv julens klementiner, friske bær og hakkede nøtter for en ny vri.

  • Oppskrift på hjemmelaget riskrem med klementiner her
Prøv riskrem toppet med julens klementiner, friske bær og hakkede nøtter. Prøv riskrem toppet med julens klementiner, friske bær og hakkede nøtter.

Fylte klementiner med sjokoladeis

Nydelig sjokoladeis med søte og syrlige klementiner i en perfekt, liten juledessert. Enkelt, sjarmerende og godt! Lages gjerne før gjestene kommer og settes frem ved servering.

En morsom og frisk måte å servere iskrem på! En morsom og frisk måte å servere iskrem på!