Vegetar på grillen

Vegetar på grillen

For mange er grillmat smaken av sommer, og tradisjonelt er det mye kjøtt. Vi skal nå gi deg noen gode tips til litt lettere grillmat basert på både kjøtterstatninger, fargerike grønnsaker, halloumi og annet godt.

Enkelt med vegetar

Ikke la deg begrense av kjøtterstatninger når du skal grille uten kjøtt. Tenk middelhavsgrønnsaker, sopp og halloumi, servert sammen med godt tilbehør som focaccia, hummus, ost, nøtter og sauser. 

Emblem
Frukt og grønnsaker får en mer sødmefull og rund smak når de varmebehandles, noe som gir nye smaksopplevelser. Det meste kan grilles, prøv deg frem!

La frukt og grønt spille hovedrollen

Ved å ta utgangspunkt i en grønnsak istedenfor en biff eller burger kan det dukke opp mange spennende ideer. En klassiker er jo bakt potet med godt fyll av for eksempel smeltet ost, rømme og mais. Andre tips kan være grillet sommerkål med hvitløksdressing, fylt paprika, portobello sopp. 

Grønnsaker i biter anbefaler vi å grille i aluminiumsskål, mens de større grønnsakene kan pensles med litt olje og legges rett på grillen. Rotgrønnsaker og søtpotet kan du gjerne grille i skiver til de blir møre. 

Vårløk

Oppskrift på lett grillet vårløk med med potetkrem og krutonger av surdeig.

Aubergine

Grillet aubergine har en litt kjøttaktig smak og kan serveres sammen med en god saus og ferskt brød eller pasta. Av grillet aubergine kan du også lage det populære tilbehøret baba ganoush. 

Portobello

Portobellosopp egner seg godt på grillen og kan brukes både som en slags biff, burger, som tilbehør med urtesmør eller som en egen rett. Her vist med quinoa, tomater og nøtter.

Slik griller du grønnsaker

Slik griller du grønnsaker

Vi elsker å grille om sommeren, enten det er i parken eller hjemme på terrassen. Burgere, pølser, svinefilet, halloumi, grønnsaker og frukt. Vi lager gjerne hele måltidet på grillen, og i denne artikkelen gir vi deg våre beste tips til hvordan grille grønnsaker.

Gode salater

Lag en god middagssalat med noe friskt og noe grillet. Nektarin, ananas, vårløk, asparges og halloumi er eksempler som egner seg godt på grillen og som gjerne kan kombineres med frisk salat, tomat, urter nøtter og en god dressing.

Se også denne halloumisalaten:

Vegetarburgere

En burger kan være så mangt, med storfekjøtt, kylling, svin, fisk eller vegetar. Vi gir deg noen kjøttfrie favoritter.

Et enkelt bytte

Dersom du er ute etter klassikerne, bare i kjøttfri variant, så har vi noen gode alternativ i hyllene. Da kan du bruke akkurat det samme tilbehøret som du ville gjort med pølser og burgere med kjøtt. Ta med deg ditt favorittbrød og topping som ketchup, sennep, potetsalat, syltet rødløk, salsa, avokado, skivet ost og salat. 

Varier pølsene med ulike pølsebrød og topping som syltet rødløk, potetsalat, frisk salsa og guacamole. Varier pølsene med ulike pølsebrød og topping som syltet rødløk, potetsalat, frisk salsa og guacamole.

Emblem
Alle oppskrifter vi har med pølse og hamburger kan lages med kjøttfrie alternativ som vegetarpølse- og burger.