Vegetargrillmat: Grillmat uten kjøtt

Vegetargrillmat: Grillmat uten kjøtt

Det er tid for mye deilig grill- og sommermat. Er du vegetarianer eller på jakt etter kjøttfrie oppskrifter? Se våre beste oppskrifter og tips til vegetarisk sommermat.

Det var ikke lenge siden man måtte ta til takke med en kjip burger- eller pølseerstatning dersom man skulle ha grillmat som vegetarianer.

Idag er heldigvis situasjonen en helt annen. Det bugner av smakfulle vegetarvarer og erstatningsprodukter! Her er noen av våre sommerfavoritter:

Vegetarburger full av smak

Hamburgere er for de fleste det enkleste og kjappeste å grille, men heldigvis finnes det et stort utvalg veganske varianter.

Disse er like enkle og raske å tilberede, og kler det samme tilbehøret som en vanlig hamburger av kjøtt.

Lyst til å prøve noe nytt? Bli inspirert med disse oppskriftene:

Du finner mange spennende og velsmakende vegetarpølser og -burgere i kjøledisken og frysedisken hos MENY.

Lag din egen burger

Du trenger ikke kjøpe en ferdig burger dersom du vil krydre den selv! Det finnes flere vegetar-deiger du enkelt kan krydre, forme og fylle selv. 

Ønsker du den ultimate grillopplevelsen er det også en rekke pulled pork-erstatninger som smaker helt nydelig. Prøv Pulled Oumph! eller hva med Pulled marinert fra VegMe? 

Ikke glem det gode tilbehøret:

Med syltet rødløk, ruccola og luftige brioche pølsebrød kan man enkelt løfte pølsa til nye høyder Med syltet rødløk, ruccola og luftige brioche pølsebrød kan man enkelt løfte pølsa til nye høyder

Vegetarpølser

Pølser er en klassiker på grillen, spesielt på tur. De er enkle å ta med seg og metter godt. Vegetarpølsene er intet unntat - de er gode som ventepølse eller som hovedretten på tallerkenen. 

Topp pølsene med friske grønnsaker, en god saus eller sterk sriracha ketchup om du liker det ekstra hot. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Emblem
Syltet rødløk, friske cherrytomater, sennep, spirer, friske urter, fersk chili, aioli, jalapnos og sylteagurk er godt på pølse.

Sommersalater som metter

Kan en kjøttfri salat være mettende? Absolutt! Miks byggryn og gojibær sammen med grønnsaker og du får en nydelig salat med mye smak.

Denne retten kan fint lages dagen før og stå i kjøleskapet over natten. Da er det enkelt å ta den med i for eksempel parken rett etter jobb.

Lag gjerne en ekstra stor porsjon. Da kan du ha det med som niste dagen etter, eller som tilbehør til morgendagens middag.

Lunsj bowl med VegMe pulled marinert, syltet rødløk, nudler, wasabisaus og massevis av fargerike, gode frukt og grønnsaker. Perfekt lunsj i sommervarmen!

Har du alt du trenger?

Salater fra ferskvaredisken

I sommer finner du også tre populære vegetarsalater i ferskvaredisken. Enten du trenger en god lunsj på farten, tilbehør til middagen eller grillmaten passer disse perfekt!

 • Brokkolisalat med bringebær
  Med friske bringebær og syrligheten i dressingen blir dette en frisk salat perfekt til grillmaten, eller når du er på farten.

 • Gresk salat 
  Perfekt som tilbehør til grillmaten eller som en egen rett! Med feta og oliven er dette en klassisk salat som smaker sommer - året rundt. 

 • Sommersalat
  Med ingredienser som blomkålris, tomat, persille, appelsinjuice og byggryn fra Duga er denne salaten proppfull av smak! Nyt den som den er, eller bruk den som tilbehør til grillmaten.

Slik griller du grønnsaker

Slik griller du grønnsaker

Grillsesongen byr sannelig på mye godt for ganen. Men blant saftig hamburgere, koteletter og grillet fisk må du ikke glemme det som er minst like viktig for måltidet; nemlig grønnsakene.

Frukt og grønnsaker på grillen

De smaker godt som de er, men en tur på grillen kan lokke fram fantastiske smaker! Grilling fremhever nemlig grønnsakenes sødme, og gjør dem ekstra saftige.

Alt kan grilles - og da mener vi faktisk altSlik gjør du:

 1. Rens grønnsakene og del dem i grove biter eller skiver
 2. Pensle med litt olje og sleng på grillen.

Fristende grønnsaksspyd

Grønnsaksspyd er en god idé dersom du ønsker mindre biter med grønnsaker, samtidig som du kan blande flere smaker sammen. 

Ønsker du noe litt annet enn bare grønnsaker, kan du bruke biter av Oumph! kjøtterstatning. Der kan du finne ferdigkrydrede varianter, og også The Chunk som du kan krydre selv. 

Ha på det du liker, og ha gjerne på Oumph! kjøtterstatning. En god saus eller marinade setter prikken over i-en. Ha på det du liker, og ha gjerne på Oumph! kjøtterstatning. En god saus eller marinade setter prikken over i-en.

Grønnsaker i folie

Ved å bruke aluminiumsfolie kan du også lage spennende grønnsakspakker.

 • Til barna kan du skjære opp litt blomkål og blande med sukkererter, mais og rød paprika, og legge på en smørklatt og litt salt for ekstra smak.

 • De voksne kan få en asiatiskinspirert grønnsakspakke med rød og gul paprika, aubergine, vårløk og rødløk. Smak til med litt olivenolje, soyasaus, ingefær og lime.
Grill skiver av vannmelon eller ananas på direkte varme i et par minutter på hver side, til de er lune og har tydelige grillmerker. Godt med iskrem, kesam eller pisket krem.