3 for 2 på utvalgte grønnsaker

3 for 2 på utvalgte grønnsaker

Oppdatert 15. januar 2023
Vi heier på Sunnspirasjon og et grønnere kosthold. Derfor gir vi deg nå 3 for 2 på et utvalg gode grønnsaker som kan brukes til mye, og som har god holdbarhet. Her får du noen tips til bruk.

Våre beste poteter, sprø gulrøtter, gul og rød løk, blomkål og brokkoli. Alle disse er favoritter i grønnsaksdisken som sammen kan bli til et stort utvalg middagsretter, og restemiddager.

Vi vil gjerne hjelpe deg med å ta litt grønnere valg i hverdagen, og vi vil hjelpe deg slik at du får spist opp alt, uten å sitte igjen med rester. Her er noen gode tips.

3 for 2 - plukk og miks dine favoritter

Emblem
Kjøp 3 av de utvalgte grønnsakene og få 33% rabatt på alle tre! Og best av alt? Det trenger ikke være tre like - plukk og miks som du selv vil!
Slik bruker og oppbevarer du de mest populære grønnsakene

Slik bruker og oppbevarer du de mest populære grønnsakene

Gulrøtter, brokkoli, blomkål, poteter og løk er kjente grønnsaker for de fleste, men hvordan skal man oppbevare de best mulig og hva kan man bruke dem til? Her er våre tips til oppbevaring og oppskrifter så du får brukt opp alt.

Våre beste poteter fra Bjertnæs & Hoel

Disse allsidige delikatessepotetene kan kokes, ovnsbakes med urter og hvitløk eller stekes sakte fra rå til møre i en stekepanne med olje. Dryss over flaksalt og urter før servering.

Plukk og miks de populære perlepotetene, samt røde og gule morenepoteter fra Bjertnæs & Hoel.

Emblem
Klem potetene flate og stek dem i godt smør til middagen neste dag.

Sprø gulrøtter

Sprø og sødmefulle gulrøtter er en favoritt på kjøkkenet, og egner seg like godt ovnsbakt som rå og revet, strimlet i wok eller ternet og kokt i suppe.

Emblem
Har du noen gulrøtter til overs kan du dele dem i staver og legge ved i barnas matpakke, eller servere med dipp som snacks.

Rødløk og gul løk

Løk er en smakshever som finner sin plass i det meste av middagsretter, enten rå, ovnsbakt, grillet eller syltet.

Sett helst av litt tid til løken, den blir aller best når den får godgjort seg på medium varme over litt tid. Løk har lang holdbarhet, så restene tåler godt å stå til neste gang du trenger den.

Emblem
Vår mest populære oppskrift i 2022 var syltet rødløk? Kjempegodt tilbehør til alt fra fisk og kylling, til taco, burgere, pizza og sandwicher.

Brokkoli

Brokkoli har vi gjerne med oss som godt tilbehør ved siden av kjøtt og fisk. Du trenger kun å dele den i buketter og koke den raskt i et par minutter, så er den klar.

Brokkoli kan også gjerne stekes i litt smør og toppes med parmesan eller Bufarost. Husk at også stilken kan spises!

Emblem
Har du litt brokkoli liggende kan den rives på rivjern og blandes i salat, eller kuttes i terninger og ha i omelett.

Blomkål

Blomkål er mild i smaken og brukes ofte sammen med brokkoli, de er et godt par og populær som grateng. I tillegg egner den seg veldig godt i supper og gryter.

Prøv gjerne revet blomkål stekt i smør med salt og pepper, blomkålris utgjør et nydelig tilbehør til kjøtt og fisk.

Emblem
Sammen med gulroten er blomkål også god rå med dipp. Du kan også dele den i terninger og ha i en salat.