Godt tilbehør til asparges

Godt tilbehør til asparges

Asparges er svært godt som tilbehør til både fisk og kjøtt, men visste du at det er en suveren rett i seg selv og? Prøv våre tips til godt tilbehør som får frem det beste i aspargesen!

Enten du skal servere asparges som en fristende forrett, en lett hovedrett eller som snacks, er det ingen tvil om at kongen av grønnsaker fortjener ekstra godt tilbehør. Her er våre beste tips til tilbehøret du må prøve til asparges.

Prøv hollandaisesaus til asparges

Det klassiske tilbehøret til knasende sprø asparges er en herlig hollandaisesaus. 

Ferske asparges er et sikkert vårtegn og sammen med en fyldig hjemmelaget saus blir både grønn og hvit asparges en god forrett, men passer også til tapas.

Kokte hvite asparges med hollandaisesaus og spekeskinke er en kjær klassiker. Kokte hvite asparges med hollandaisesaus og spekeskinke er en kjær klassiker.
Slik tilbereder du asparges

Slik tilbereder du asparges

Asparges kan tilberedes på mange vis, men må tilberedes riktig. Her forteller vi hvordan du koker, damper, griller, steker, baker og blansjerer grønn og hvit asparges.

Laks og asparges 

En norsk klassiker som aldri går av moten. Sesongens norske asparges er godt følge til saftig laks med kremet saus.

Prøv glaserte asparges med urtehollandaise og grillet laks - en sommerlig og frisk rett. Aspargesen får en glinsende og sødmefull overflate etter glaseringen, i tillegg til å være akkurat passe kokt.

I sausen er det både gressløk, kjørvel og estragon, og sørg for at laksen får en saftig «rosa» kjerne. Eventuelt kan du erstatte laksen med en god skje ørretrogn for litt ekstra luksus.

Flere oppskrifter med asparges og laks:

Slik bruker du hvit asparges

Slik bruker du hvit asparges

Hvit asparges er for mange en ukjent delikatesse, men får gourmander, restaurantører og kokker til å koke over av entusiasme. Se våre beste tips, tilberedning og oppskrifter av hvit asparges.

Asparges og spekeskinke

Asparges sammen med god spekeskinke er en klassisk kominasjon. Det er en kjent og kjær forrett som kan serveres med utallige kombinasjoner - spesielt med litt ost og søt melon som hever smaken.

Prøv en av disse oppskriftene med asparges og spekeskinke:

Grønn og hvit asparges kan nytes hver for seg eller sammen. Bare husk at den hvite har behov for noe mer skrelling i tillegg til litt lenger koketid.

Asparges med sprøtt tilbehør

Knasende sprøtt og smakfullt tilbehør som nøtter, stekte hvitløksmuler eller parmesan er perfekt som snacks eller lette måltider. 

  • Asparges med nøtter
    Asparges tilberedt sammen med nøtter er spennende, veldig godt og en anelse eksklusivt. Smørstekte asparges er godt i seg selv og kan fint også serveres uten laks.
  • Asparges med parmesan
    Pannestekte asparges med sprø, gylne smuler av brød og parmesan er en enkel og kjempegod rett som passer fint på sommerens lunsjbord eller buffet. 

Gode smaker til asparges:

Emblem
Asparges passer også godt på grillen, både som tilbehør og som en fristende sommerrett.