Knutekål på 4 måter

Knutekål på 4 måter

Denne deilige rotfrukten er i sesong fra juli til oktober. Den har en søtlig smak som skiller den fra andre rotfrukter og kan brukes på flere forskjellige måter. Vi gir deg våre beste tips til knutekål på 4 måter!

Knutekålen er en kål i korsblomstfamilien som oppstod i nordvest Europa på 1500-tallet. Den kommer i flere varianter, men i Norge er de vanligste den lilla og den grønnhvite. Begge variantene har den samme milde, søtlige smaken.

Stekt knutekål

Ved å steke knutekålen får du virkelig frem den søte, gode smaken. Krydre med salt, pepper og urter som timian, rosmarin eller salvie, så har du det perfekte tilbehøret til høstmiddagen!

Knutekålslaw

Knutekålen passer perfekt i coleslaw! Skrell og riv knutekål, gulrot og kålrot til råkost og bland med en frisk yoghurtdressing. Perfekt tilbehør til middagen!

Emblem
Hvis du beholder bladene på kan knutekålen kan den oppbevares flere uker i kjøleskap.

Knutekålmos

Knutekål har en smak som minner om både nepe og kålrot og knutekålmos kan brukes på samme måte som du ville gjort med annen rotmos. Rens og skjær knutekålen i jevne biter før du koker dem helt møre i vann i ca. 20-30 minutter. Tilsett så en skvett fløte og mos til ønsket konsistens. Nydelig tilbehør til kjøtt!

Rå knutekål

Knutekålen kan fint spises rå, bare husk å rense den godt. Server den som sunn snacks sammen med andre rotgrønnsaker som gulrøtter og kålrot og en god dipp. For å få ekstra sprø grønnsaker kan du la dem ligge litt i iskaldt vann.