Slik lager du bakt potet med det diggeste fyllet Se video

Slik lager du bakt potet med det diggeste fyllet

Trodde du bakt potet var et kjedelig tilbehør til maten? Tro om igjen. Bakt potet har stadig blitt mer populær, og gjør et comeback som et skikkelig festmåltid! Her er våre beste tips for å lage perfekt bakepotet.

Mange tenker på den bakte poteten som et enkelt tilbehør til biff, men denne ovnsbakte godsaken har langt mer å by på! Med spennende fyll og tilbehør trylles en vanlig potet til en hovedrett du sent vil glemme. 

Den er perfekt å grille og passer like godt til hovedrett som godt tilbehør. Lag bakt potet på tur, til grillkvelden eller som en fristende, grønn middag til familien. 

Klassisk bakt potet med fyll

Bakt potet gjør seg selv i ovnen, alt du trenger å huske på er å beregne god nok tid i ovnen. Bruk gjerne store bakepoteter, beate- eller søtpoteter.

Slik lager du bakt potet i ovn

Bakt potet passer perfekt som både tilbehør og hovedrett, og er dermed fin å lage året rundt. Topp gjerne med sesongens råvarer!

  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie
  3. Stekes midt i ovnen i ca 1 time
Usikker på om den bakte poteten er ferdigstekt? Når den er ferdig vil den gi litt etter når du trykker på den.

Godt fyll til bakt potet:

Du kan fylle en bakt potet med nesten hva du vil. Gjør det enkelt med smør eller rømme, bruk middagsrester, fyll den med en god ost, kjøtt i biter - eller rett og slett noen gode, lune grønnsaker.

Slik griller du bakt potet

Visste du at bakt potet enkelt kan lages på grillen? Bruk den som tilbehør til biffmiddagen, eller topp den med kremost og reker for et perfekt sommermåltid. 

  1. Fyr opp grillen og la den bli god og varm
  2. Pakk potenene inn i aluminiumsfolie
  3. Legg potetene på grillrist på indirekte varme
  4. La potene ligge på grillen til de er møre - det tar ca 1 time.
Indirekte og direkte varme på grillen

Indirekte og direkte varme på grillen

Lær deg forskjellen mellom direkte og indirekte grilling for et vellykket grillmåltid.

Rask bakt potet på bål

Vil du ha en rykende varm, bakt potet på skogstur eller stranda? Med noen enkle forberedelser kan du nyte bakt potet på 1-2-3, og slippe den lange tilberedingstiden på grillen eller bålet. 

Bakt potet er perfekt på bålet, men kok den gjerne først - da tar det ikke så lang tid før den er ferdig. Bakt potet er perfekt på bålet, men kok den gjerne først - da tar det ikke så lang tid før den er ferdig.
  1. Kok potetene hjemme i 30-40 minutter. Dette gjør at potetene enkelt kan bakes ferdig på bålet på kort tid. 
  2. Skjær et kryss i de ferdigkokte potetene slik at du kan fylle potetene.
  3. Ha i ditt favorittfyll, som f.eks ost og skinke, mozzarella og tomat eller kjøttdeig, mais og ost.
  4. Pakk godt inn i aluminiumsfolie
  5. Potetene varmes enkelt på bålet i ca 10 minutter til de er gjennomvarme og evt ost er smeltet. Enkel og god mat på tur! 
Dette passer de ulike potetene til

Dette passer de ulike potetene til

De er gode, næringsrike og ikke minst ekstremt allsidig - men hva er forskjellen på dem, og hva egner de seg best til? Her får du svaret!

Prøv bakt søtpotet

Har du lyst til å prøve noe nytt? Prøv bakt søtpotet! Søtpotet smaker nemlig helt fantastisk når den er bakt i ovnen. 

Steketid for bakt søtpotet

Søtpotet er ofte litt slankere enn bakepoteten, og bruker dermed litt kortere tid i ovnen. Avhengig av størrelsen bruker den 45-60 minutter på 200 grader for å bli mør.

Søtpotet passer til det meste av fyll, men er spesielt god med guacamole, rømme og urtesmør. Topp gjerne med tacokjøtt, mais, skinke eller bacon.

Bakt søtpotet med ingefær og gressløksmør

Test ut bakt søtpotet med smakfullt og hjemmelaget urtesmør - det er enklere enn du tror! Denne passer perfekt til grillmaten eller som snacks. 

Hjemmelaget urtesmør

Lyst til å lage ditt eget urtesmør? Det er gjort i en fei, og er en enkel måte å imponere gjestene på. Urtesmør passer perfekt til sommerens grillmat, men også til fisk, kjøtt og andre grønnsaker. 

Dette trenger du:

  • 100 gr smør
  • 1 bunt gressløk (eller andre urter)

Slik gjør du:

  1. Legg ut smøret på kjøkkenbenken i god tid - det må bli romtemperert.
  2. Grovhakk en liten bunt med gressløk og bland det med romtemperert smør
  3. Kjør smør og urter i hurtigmikser eller bruk stavmikser.
  4. Ha urtesmøret på et bakepapir (eller plastfilm) og rull det stramt sammen til en pølse.
  5. Legg urtesmøret i kjøleskapet. 

Ikke tid til å lage selv? Kjøp ferdig urte- og kryddersmør:

Bakt søtpotet med vegansk fyll

Ønsker du kjøttfrie eller veganske alternativer til sommermaten, er denne oppskriften perfekt! Med rødbethummus og sopp er denne fargerike, bakte søtpoteten perfekt til grillkvelden. 

Har du bakt potet til overs? Bruk den til en fristende potetsalat!

Bakt søtpotet med fetaost og avokado

Superenkel og knallgod middag for hele familien! Prøv bakt søtpotet med fetaost, avokado og soltørket tomat - fantastiske sommersmaker som passer godt til sommerens middager på terrassen.

Topp gjerne med litt parmesan før servering. 

Har du alt du trenger?