Pannekakedagen - 13. februar 2024

Pannekakedagen - 13. februar 2024

Det er tid for pannekaker! Tirsdag etter Fastelavn er den store pannekakedagen, også kalt pannekaketirsdag. Her finner du gode, enkle og raske oppskrifter på pannekakerøre, middagspannekaker, bananpannekaker og frokostpannekaker.

Denne hyggelige tradisjonen er fra gammelt av kjent som fetetirsdag – dagen før fasten. Dagen feires i mange land, og går under navnet ”Mardi Gras” på fransk, og ”Fat Tuesday” på engelsk.

Kjøkkenet måtte da tømmes for produkter som ikke ville holde seg, som melk, smør og egg. Da ble det pannekaker! I gamle dager skulle det fastes 40 dager frem til påske.

Selv om faste ikke lenger er vanlig her til lands, er det fremdeles like hyggelig å kose seg med varme pannekaker en grå februardag.

Oppskrifter på pannekaker

Her er noen av våre mest spennende oppskrifter, enten du ønsker pannekaker til frokost, lunsj eller middag.

Alt du trenger til pannekakene:

Pannekaker til frokost og lunsj

Hjemmelagde amerikanske pannekaker er en velkjent frokost i USA, men mange her til lands synes det blir litt for søtt så tidlig på dagen. Prøv gjerne med bacon til!

Har du likevel lyst på pannekaker til frokost, kan du jo prøve deg på disse bananpannekakene.

En fordel med pannekaker er at det er enkelt å lage, faktisk så enkelt at barna kan lage dem selv. Lyst på pannekaker til lunsj? Prøv disse oppskriftene:

Husk godt fyll til pannekakene:

Middagspannekaker

Å lage litt sunnere pannekaker til middag er heller ikke vanskelig. Det finnes mange variasjoner, enten med grovere mel eller grønnsaker, de har ofte masse smak - og metter lenge.

Prøv også annet fyll enn syltetøy og sukker. Pannekaker er svært godt med spekemat, skinker, reker og ost.

Mange barn synes det er morsomt å bidra på kjøkkenet, og dette kan være noe de kan servere selv. Du må nok kanskje med litt hjelp til stekingen, men det er moro for barna å kunne servere pannekaker de har laget selv.

Pannekaker til dessert

Pannekaker hører også hjemme som en søt avslutning på et godt måltid. Søte pannekaker med deilig tilbehør som krem, frukt og bær og søte sauser er perfekt å servere som dessert.

Prøv noen av disse lekre oppskriftene:

  • Crêpes Suzettee
    De tynne, franske pannekakene er her dynket i karamellisert, varm appelsinsaus som flameres ved servering
  • Crêpes med nutella
    Barnas favoritt! Serveres med sjokolade og bær, og har du ikke nutella kan du også godt bruke nugatti. Dette er en innertier hos både store og små.
  • Raske bananpannekaker
    Med banan og kesam får du fristende bananpannekaker i amerikansk stil. Server med sirup, et melisdryss eller godt syltetøy.

Litt dårlig tid? Kjøp ferdig og fyll etter ønske: