Spesialpølser til sommerfesten

Spesialpølser til sommerfesten

Er du glad i pølser? Da bør du smake gourmetpølser! Kvalitetspølser er renere og har mer kjøtt og smak enn vanlige pølser. Les om pølsene du bør velge til grillfesten og tilbehøret som tar pølsemiddagen til et nytt nivå.

Pølser er ikke bare pølser, det finnes så utrolig mange typer og smaker å velge i mellom. MENY er først ute med å tilby et skikkelig utvalg på pølser, fra pølsemakere som legger vekt på godt håndverk og ferske råvarer. 

Saftige, grove pølser fylt med store biter av smaksrik cheddarost. Saftige, grove pølser fylt med store biter av smaksrik cheddarost.
Slik tilbereder du rå pølse

Slik tilbereder du rå pølse

Pølse er et fast innslag når man fyrer opp grillen, enten det er en ventepølse eller hovedretten. Prøv noe nytt med rå, smakfulle og saftige pølser som fortjener hedersplassen på tallerkenen! Her er våre beste tips og råd til hvordan man tilbereder rå pølser.

Jacobs Utvalgte

Jacobs Utvalgte gourmetpølser er pølser som kommer i mange ulike varianter, og er laget utelukkende på svin fra Jæren Smak. Velg mellom blant annet:

  • Smaksrik Chipolata, en grov rå krydderpølse med fenikkelfrø, sort pepper og hvitløk.
  • Saftig Kyllingpølse med fersk hvitløk, estragon og frisk sitron.
  • Spicy Chorizo, en rå, spanskinspirert krydderpølse med smak av røkt paprika, chili, cumin og hvitløk.
  • Klassisk Bratwurst, en god tyskinspirert pølse med karve og merian.
  • Ostepølse med masse cheddarost og spicy jalapeños.
  • Salsiccia, en italienskinspirert krydderpølse. Den er god som den er, på pizza eller i kjøttsaus.

Gode grilltips for gourmetpølser

Å grille pølser er riktignok ikke så vanskelig, men det er noen tips du bør ha i bakhodet. Når pølsen blir varm vil væsken inne i pølsen utvide seg, og dersom trykket blir for høyt vil skinnet sprekke. Pølsene bør derfor grilles langsomt på medium varme til de er gyllne og gjennomvarme. Dette gjelder spesielt for rå pølser. 

  • Det kan også være lurt å snu pølsene ofte på grillen, slik at de blir grillet jevnt.
  • Dersom du griller vanlige kokte pølser kan du også lage overfladiske snitt i skinnet for å unngå at de sprekker, men dette bør du altså ikke gjøre på rå pølser.
Gourmetpølser med syltet rødløk imponerer grillgjestene i sommer. Gourmetpølser med syltet rødløk imponerer grillgjestene i sommer.

Prøv disse gode gourmetpølsene på grillen:

Sommerens beste pølser fra ferskvaredisken

Sommerens beste pølser fra ferskvaredisken

Nøkkelpølse, Anguspølse, bratwurst, salsiccia og chorizo - pølser er ikke hva det en gang var! Der du før kunne velge mellom grill og wiener, kan du i dag finne din favoritt blant spennende smaker fra hele verden.

Tilbehøret løfter måltidet

Pølse i lompe eller pølsebrød er kanskje det vi som oftest går for, men det finnes langt flere muligheter enn dette. Pølser være et riktig gourmetmåltid dersom du velger gode pølser og godt tilbehør.

Gode eksempler på spennende tilbehør:

Visste du at gourmetpølser, som gjerne er større og mer krydret enn de vanlige grillpølsene, ofte inneholder mye mer kjøtt enn vanlige pølser? Og jo høyere andel kjøtt, desto bedre smak og næringsinnhold.

Lag selv eller kjøp ferdig

Hvor mye du vil gjøre selv er helt opp til deg. Det er ikke alltid man har tid eller lyst til å lage alt selv, da er det greit å vite at du kan velge og vrake i MENYs store utvalg av ferdiglaget tilbehør som holder restaurantkvalitet.

Du finner blant annet tzatziki, syltet rødløk, aioli, sennepssaus og andre pølsetoppinger til fast sommerpris: