Se video

Festmaten som imponerer

Festdagene står i kø på våren. Uansett om du har planer om å invitere til festlunsj på terrassen, konfirmasjon, middagsselskap eller bare et kaffeslabberas med noe søtt til, så spiller maten en viktig rolle.

Se video ovenfor for oppskrift på Pavlova.

Det klassiske koldtbordet

En typisk festtradisjon er det klassiske koldtbordet. Her kan mye gjøres klart på forhånd, og hvis gjestene også tar med seg litt vil det raskt bugne over av lekker mat.

Slik lager du et ordentlig spekefat.

Her kan du dekke på med spekemat av ulikt slag, røkelaks, eggerøre og godt smør, ferskt brød eller flatbrød, og friske salater og oppskåret frukt.

Se video for et deilig hjemmebakt granolabrød.

Ja, til og med pølsene kan få en plass på bordet. Og for å gjøre det ekstra spennende kan du også tilføre noen enkle tapasretter til koldtbordet, som for eksempel smørkokte asparges surret i spekeskinke. 

Pølsefest – tradisjonen tro

Det er ikke til å stikke under stol at det blir mye pølser og is i mai-måneden. Men du trenger ikke bryte pølsetradisjonen bare fordi du skal invitere til fest, pølser kan faktisk være et svært spennende måltid for store og små. Velg pølser med spennende smaker og kombiner med godt og variert tilbehør. 

Oppskrift på Pølse Italian Style med parmesan og tomatsalat

Meny har et stort sortiment av smaksrike gourmetpølser fra Jacobs Utvalgte, alle laget på håndskåret svin fra Jæren Smak med ekstra fokus på dyrenes velferd slik at kjøttet får den gode smaken og det saftige kjøttet. Her kan du velge mellom ostepølse, chorizopølse, bratwurst, løkpølse og italiensk Salsiccia, for å nevne noen, og alle passer de utmerket til grilling.

Server gjerne med grillspyd av lekre grønnsakercoleslaw eller friske salater

Søtt og godt

Det slår aldri feil med bær. En blanding av jordbær, bringebær og blåbær med fløte eller krem er også en sikker vinner. Bytt ut fløten med vaniljekesam og riv litt mørk sjokolade over. Herlig og forfriskende. 

Kaker er en sikker vinner, og den mest populære av dem alle er kanskje marengsdesserten Pavlovasom er oppkalt etter den russiske ballettdanseren Anna Pavlova. Denne kaken er enkel å lage og består blant annet av stivpiskede eggehviter og sukker som stekes til en lett og sprø marengsbunn. Sørg for at du har helt rene visper og vispebolle, for selv små rester av fett kan gjøre at eggehvitene ikke blir ordentlig stive. Rett før du serverer dekker du marengsbunnen med krem og bær – det er dømt til å bli en suksess.

Eller prøv deg på disse deilige minibløtkakene