Den diggeste veggismaten

Det har skjedd mye de siste 10 årene når det gjelder vegetarmat. Dette mye grunnet at man har blitt mer inspirert av andre matkulturer, da kanskje spesielt fra India, Midtøsten, Sørøst-Asia og landene rundt Middelhavet.

Før lagde man sjelden egne vegetarretter – men tok bare ut kjøttet. Nå finner man spennende vegetarretter som er knallgode i seg selv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prøv tradisjonelle retter med en tvist – vegetarpizza med stekt aubergine, squash og sopp er et godt alternativ til den vanlige pizzaen. Toppes med god parmesan og nytes varm!

Her er det bare fantasien som setter grenser – se oppskrift her

Kokkens tips: Hva med å lage en vegetarburger?

Bruk moste bønner og kikertmel som base, og bruk godt med krydder ut i fra hvilken smak du foretrekker. Server med grovt burgerbrød, salat, tomat og tzatziki.

Bønner, linser og kikerter

Bønner, linser og kikerter er et kjempegodt utgangspunkt for å lage mettende vegetarretter. De er også rike på mineraler, vitaminer og proteiner. 

Lag taco med chilibønner i stedet for kjøtt! Veldig godt og mye sunnere.

Ønsker du noe litt mer tradisjonelt finnes det mange gode supper, gryter og grønnsaksstuinger som er perfekt veggismat.

For å gjøre måltidet mer mettende kan du servere godt brød, ris eller couscous som tilbehør.

 

 

 

 

Potet og purreløksuppe varmer godt, og potet og sellerigrateng kan bli en ny favoritt for både liten og stor.

 

 

Til helgekosen er grønnsakspai en vinner!

 

Hva med å lage en pai med brokkoli, squash og vårløk? Eller en varmende spinatterte?

Det finnes utallige pastaretter som er supre som vegetarmat, med deilig smak av pesto, parmesan, ricotta eller andre favorittsmaker. Eller du kan prøve en annerledes rett med gnocchi

Kokkens tips: En god salat kan stå som en middag i seg selv. Tilsett nudler, pasta eller bakte nypoteter som et mettende element.

Her er det lov til å være kreativ! Nedenfor finner du forslag på ulike middagssalater. Hva med å eksperimentere med denne salaten med smak av gulrot og drue?

Eller kanskje denne? Spennende soppsalat med posjert egg