Rakfisk

Rakfisk

Elsket og hatet for sin gode smak og stramme lukt, men likevel er rakørret en stor tradisjon for mange.
Med godt tilbehør som lefser, rømme, smør, flatbrød og poteter kommer rakfisken til sin rett i årets rakfisklag.

Lag tradisjonell rakfisk

Tradisjonell rakfisk

Tradisjonell rakfisk

Under 20 min
Rakfisk i lefse

Rakfisk i lefse

Under 20 min

Hvilken rakfisk er din favoritt?

Tilbehør til rakfisk

Rakfisk er godt alene, men fantastisk med godt tilbehør. På lik linje med lutefisk, er det sterke tradisjoner knyttet til tilbehøret. Tradisjonelt sett serveres rakfisk med mandelpotetlefser, rømme, rødløk, vårløk og poteter.

Rødbetpuré

Rødbetpuré

Over 60 min

Du kan også servere rakfisk med kremost, rødbeter, løk, flatbrød og kokt egg.

Rakfisk på nye måter

Sitter du igjen med rakfiskrester, eller har du lyst til å servere noe litt utenom det vanlige?
Server en lekker rakfisktartar, eller lag deilige wraps med restene av rakfisken.

Rakfisktartar med gressløk og grønn pepper

Rakfisktartar med gressløk og grønn pepper

Under 20 min
Wraps med rakfisk

Wraps med rakfisk

Under 20 min
Rugpletter med rakfisk, rømme, vårløk og rødbete

Rugpletter med rakfisk, rømme, vårløk og rødbete

20 - 40 min
Rakfisksmørbrød med avokado og pepperrotkrem

Rakfisksmørbrød med avokado og pepperrotkrem

Under 20 min