3 for 2 på utvalgte grønnsaker
Denne gangen er det våre beste poteter, sprø gulrøtter, knutekål, gul og rød løk, brokkoli og den populære lillesøsteren brokkolini, samt vakre romanesco som er på tilbud. Bruk dem til gryter, gratenger, supper og stapper, eller server dem stekt eller ovnsbakt. La deg inspirere til å spise grønnere, her kommer noen gode tips.
3 for 2 - plukk og miks dine favoritter
Våre beste poteter fra Bjertnæs & Hoel
Disse allsidige delikatessepotetene kan kokes, ovnsbakes med urter og hvitløk eller stekes sakte fra rå til møre i en stekepanne med olje eller smør. Dryss over flaksalt og urter før servering, og gjerne litt godt smør. Har du rester av kokte poteter kan du klemme dem flate, drysse over salt, urter og litt olje, og steke dem i ovnen til de er sprø.
Flere oppskrifter med poteter
Sprø gulrøtter
Sprø og sødmefulle gulrøtter er gode som de er, og egner seg like godt ovnsbakt som rå og revet, strimlet i wok eller ternet og kokt i suppe. Bruk gjerne også revet gulrot i brød, matpakkemuffins, havrevafler og gulrotkake.
Flere oppskrifter med gulrot:
Rødløk, gul løk og purre
Løk er en smakshever som finner sin plass i mange middagsretter, samt i omelett. Egner seg godt ovnsbakt, stekt og grillet.
Sett helst av litt tid til løken, den blir aller best når den får godgjort seg på medium varme over litt tid. Løk har lang holdbarhet, så restene tåler godt å stå til neste gang du trenger den.
Oppskrifter med purre og løk:
Brokkoli, brokkolini og romanesco
Brokkoli trenger kun noen minutter med koking, steking eller damping før den er klar til å spises. Den egner seg også godt i pai eller suppe. Del gjerne brokkoli i buketter, men brokkolini kan du tilberede som den er. Krydre med litt salt og smør, eller dryss over revet parmesan. Romanesco tilberedes på samme måte som brokkoli og blomkål, og egner seg som tilbehør til kjøtt eller fisk. Med sitt vakre utseende kan du gjerne servere den hel.
Knutekål
Knutekål er en type kål som er helt hvit under skallet. Du kan spise den på samme måte som kålrot, stekt, bakt, kokt eller rå.
Spis opp restene
Har du kjøpt for mye, og sitter igjen med grønnsaker som begynner på bli slappe? Husk at de fortsatt er like gode i supper, gryter eller som rotmos.