Grønne ingredienser du alltid bør ha i skapet

Grønne ingredienser du alltid bør ha i skapet

Synes du det er vanskelig å spise mer grønt i hverdagen, eller leter du bare etter litt inspirasjon? Fortvil ikke! Her deler Hanne-Lene tips til hvilke ingredienser du enkelt kan lage skikkelig digg vegetarmat av.

Det kan være en utfordring å spise sunt og øke grøntinntaket i en travel hverdag. Ifølge vegetarentusiasten Hanne-Lene gjelder det å ha de rette ingrediensene lett tilgjengelig – da kan du enkelt diske opp med de deiligste vegetarrettene på 1-2-3.

Hanne-Lenes 6 prinsipper

I alle oppskriftene Hanne-Lene lager, sørger hun for å ha med seks ulike smakselementer som tar rettene til et nytt nivå: Søtt, salt, syre, fett, kick og knas.

  • Søtt: Sukker, frukt, lønnesirup og honning
  • Salt: Åpenbart, men også salte ingredienser som soyasaus, misopaste osv.. 
  • Syre: Frukt, sitrus, tomat.
  • Fett: Oljer, avokado, nøtter og plantemelk 
  • Kick: En favoritt. Alle retter må ha et kick, ikke dessert nødvendigvis. Litt chili, pepper eller smaksrike urter må til.
  • Knas: Tenk tekstur, jeg har alltid noe som knaser i rettene mine.

Ingrediensene Hanne-Lene alltid har i skapet

Det Hanne-Lene oftest har tilgjengelig er sitron eller lime, grønnkål, spinat, belgvekster, brokkoli, blomkål, gulrøtter, stangselleri, løk, hvitløk, hakkede tomater, kokosmelk, chilimajones, soyasaus, granateple, søtpotet og tortillalefser.

- Har jeg dette, er det så utrolig mye godt jeg kan lage!

Kjøp Hanne-Lenes favoritter og basisvarer


Med utgangspunkt i disse råvarene lager Hanne-Lene alt fra taco og ovnsbakt blomkål til indiske gryter og smakfulle supper. I tillegg tilfører hun alltid toppinger av ulike slag:

- Du må passe på at du har med noe syrlig og noe knas – uansett hvor digg retten er.

Ikke la deg skremme av blomkål og bønner

Kjenner du likevel på en liten skepsis når du hører ordene grønnkål eller bønner? La tvilen komme råvarene til gode:

Hanne-Lene er helt rå på å få de "kjedeligste" ingrediensene til å bli ekte smaksbomber. Ett eksempel er blomkålen, en råvare hun elsker å trylle til alle mulige retter:

- Den kan ovnsbakes, brukes i taco, supper, indiske retter, i salat eller bli til en saftig blomkålburger. Og så er den jo ofte kortreist og ikke minst veldig sunn!  

Det som er så fint med blomkål, er at smaken i seg selv er ganske nøytral. Da passer den til det meste så lenge du krydrer den nok!

Rask og barnevennlig hverdagsmat

Når vi spør om hvilken rett som nybegynnere i det grønne gamet bør starte med, kommer svaret kontant:

- I en hektisk hverdag funker alltid linsegryten min som du lager på 15 minutter, og som garantert hele familien vil like. Det er en rett for alle og er superpopulær.

Hvis du har barn som er skeptiske til løkbiter, kan gryten stavmikses helt glatt, og da går den som regel ned på høykant!